2018. június 3., vasárnap

Ha esik, akkor jól esik.....de nem esik túlzottan jól.


Tudom, hogy az elmúlt napokba  sokfelé volt vihar, nagy károkkal, stb., mi legalább a jeget megúsztuk (eddig). De egy nap (május 24) bár jég nem esett, de itt fölöttünk akkora felhőszakadás volt, hogy már megint (mint minden nagy eső alkalmával) jócskán mosta a házam falát. Vagy 10 cm, magasan fent folyt az áradás, végig a ház mellett.

Nem bosszantom, idegesítem már magamat a témával, mert valószínű, hogy a ház addig, míg élek, nem fog összedőlni, de hogy nem is használ neki, az biztos. Évekkel ezelőtt két ízben is kértem az illetékeseket, hogy valami megoldást találjanak, ill. a régi  állapotokat állítsák vissza, (egy utcával feljebb, valaki protekciós betemettette az esővíz elvezető lefolyót, s azóta a víz zöme erre, én előttem folyik le)  – de még csak választ sem kaptam.

Ezt se másért írtam meg, „csak” dokumentálni az elmúlt napok eseményeit….

Az alábbiak az ablakomból fotózott képek: 

2010.06.18

2016.06.30

2018.05.24

Ez pedig egy  - szerintem - érdekes térkép,  az igencsak megváltozó klimatikus viszonyainkról: 

 
https://www.idokep.hu    oldaláról hoztam
 Elgondolkodtató, ugye ?
 

4 megjegyzés:

  1. Hű! Ez félelmetes!
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hinném, hogy az időjárásban változás (érts normálissá válás) várható. Európa is megismerkedik majd tikkasztó szárazsággal, vadabbnál vadabb viharokkal, dermesztő telekkel... egyre szélsőségsebbé válik szerintem minden. Az időjárás is.

      Törlés
  2. nálunk pont így hömpölyög a víz az utcán egy húsz perces felhőszakadás után, aztán megtelik az utca is és szökőkútként bugyog fel a csatornából...szörnyű :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem valójában az zavar, hogy a ház falát mossa, mert egy ilyen "fürdés" nem használ az épületnek, az biztos...

      Törlés