2018. június 13., szerda

Izgalmas éjszaka


Izgalmas éjszakánk volta tegnapi. 30 éve, mióta itt lakom, egyszer ázott be a pincénk, amikor az esővíz elvezető csatorna nem tudta házon kívülre vezetni a vizet. Nos, most újra ez történt….
Hogy mi volt itt éjjel, azt sajnos nem tudom fényképpel és hanggal dokumentálni – de ekkora esőre nem emlékszem. A TELJES utca szélességében rohant az áradat lefelé, nem is tudom hány m3 víz száguldhatott itt el…
Szerencsére jég nem volt – legalábbis itt nálam.
A kertem is egész jól megúszta a hatalmas felhőszakadást, de olyanra se emlékszem, hogy a gyors egymásutánban felvillanó villámoktól szinte nappali fényesség volt éjfél után….
Egy videó az időkép oldaláról:

l

 Ez a királyegyházai Lafarge –nél készült, tőlünk 25 km-re…




  Képek innen: https://www.idokep.hu/percrol-percre

Ijesztő képek. Kivételesen a tv-t és a sz.gépet is kihúztam. Biztos, ami biztos....
Jó az eső, kell az eső, de valahogy az intenzitással van a baj... Semmi se normális manapság. Az időjárás se.


Ezeket most találtam itt: https://www.pecsma.hu/top/viz-ala-kerult-pecs-hatalmas-vihar-csapott-le-varosra/

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/2550045631687971/

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/2550050618354139/

https://www.pecsma.hu/top/gozerovel-takaritjak-pecset-brutalis-egszakadas-utan/

6 megjegyzés:

  1. Itt hetek óta ez megy, sajnos. Minket nem öntött el, de a kerten átfolyik, leülepedik. Viszont egyes helyeken sárlavina folyik, utca hosszat elöntve pincéket. Gondolhatod, hogy kikészültek már tőle. Nálunk a kert alatt van ilyen sárelfolyás, éppen tegnap néztem, a nyomát, az éjjel, s ma ráfrissült, azaz betöltötte az áradat. Mi lesz ennek a vége?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam a képeidet... Szerencsére errefelé nincsenek földutak, így hát csak követ, némi ilyen-olyan földes hordalékot és rengeteg szemetet tud szállítani egy ilyen áradat.
      Hogy mi lesz a vége ? Szerintem mindenki tudja, csak az időpontját nem....Olyan, mint a halál. Tudjuk, hogy van, de nem szívesen beszélünk róla. Különösen nem a sajátunkról.

      Törlés
  2. Láttam a híradásokat milyen elképesztő állapotokat eredményezett az időjárás. Összeteszem a két kezemet, mert eddig összesen ha öt mm eső esett és nem is volt különösebben vihar.
    Rettegek minden egyes dörgés/villámlástól, a felhőszakadásról már nem is beszélve, mert nálunk az sokszor egyenlő a pincébe befolyással...ezért várom mindig a nyár végét, hogy ezek elmúljanak, de már ez sincs évszakhoz kötve, merültünk mi már télen-nyáron is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan érdekes ez, hogy ebben a viszonylag kis országban ennyire szélsőséges az időjárás. Egyik helyen árvíz a másikon szárazság. Hinné az ember, hogy legalább itt a Kárpát medencében normális legalább az időjárás - de nem. Semmi sem normális már, talán sehol...

      Törlés
  3. Az utóbbi napokban kisebb,nagyobb eső mifelénk is volt de szerencsére mint a híradó is mutat olyan nem! Az utolsó bejegyzésedet a befőttjeidről nem lehet megnézni azt írja hogy a keresett oldal nem található!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) A befőttesnél véletlenül kattintottam a "közzététel" gombra, pár percig volt csak látható, s milyen érdekes, te épp akkor kattintottál rá. Nem volt kész az az anyag, majd teszek még hozzá képeket és holnap megmutatom.
      Annak, hogy nem volt szélvihar, árvíz, jégeső felétek, örülhettek - lassan már az ilyen hely lesz a ritkaság.

      Törlés