2018. június 16., szombat

Képek, dalok, emlékek


A kertem most majdnem teljes pompában mutatja magát – és bármennyire is kicsi, belezsúfoltam egy egész kertészetnyi mindenfélét. Lehet, hogy másnak kissé káoszos, de én rettentően szeretem.
Reggel, felébredés után az első, hogy kinyitom a lakásajtót és szemrevételezem, nem történt-e valakinek baja éjjel, illetve, hogy aznapra várható-e valami újabb virág megjelenése. 

Azért hiányzik még néhány "szereplő": a levendulabokor, a kései szellőrózsa, a kedvenc flox-om, a törpe meg a "rendes" őszirózsa és az őszt jelző krizantén virága  a nagy jelenetre várakozik. 
Nem indultak még be teljesen a muskátlik se. (Amit nem értek, mert kapnak tápot rendesen...és a paradicsomaimmal sem dicsekedhetek  idén...sajnos. )

Miközben ezt írtam és rendezgettem azt a pár fotót, amit készítettem, jutott eszembe a Petite Fleur  c. dal és azonnal a Benkó Sándor-féle változat. Édes Istenkém, mennyit „lassúztunk” mi anno erre….Talán a korombélieknek van még emlékül erről a számról. Nem tudom, hogy manapság, ebben az eszetlenül rohanó, hangos és durva világban hallgatja-e, kedveli-e valaki az efféléket. Nekem a lelkemet simogatja.
Szegény Benkó... már ő is az angyaloknak muzsikál....

Nos tessék, akinek kedve van, hallgassa és esetleg nézze közben a virágaimat:





A  kb. 5x5 m-es birodalom egy kis része....

Itt látszik kicsit, hogy az egész kerítés (a ház is) vadszőlővel van befuttatva...


Ezek azok a kukorica virágok, melyeknek különös virágát a télen megmutattam....
 
Ők következnek....


A bazsalikom meg a snidling virul, ....
....de a paradicsomommal nem nagyon dicsekedhetek. 
(Zölddel jelöltem az éretlen fürtöket, pirossal, azt, ahol már mutatkozik valami ennivaló... Viszont a babérbokrocska nagyon jól érzi magát !) 

8 megjegyzés:

  1. De jó volt sétálni kertedben erre a jó kis zenére köszönöm! A nagy nosztalgiázásba még a szemem is elhomályosodott, hiába a régi emlékek szépek voltak jók voltak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretek néha ilyen - ifjúságomat idéző - zenéket hallgatni - mert bár nagyon messze van már, de azért még emlékszem arra, hogy szép volt az az idő....

      Törlés
  2. Nagyon szép a birodalmad, tele szebbnél-szebb virággal. Ide öröm kimenni. A paradicsomra sem panaszkodhatsz, hiszen már pirosodik, lassan beindul a szezonja.
    A zene is nagyon tetszett, jó volt nosztalgiázni. Marika
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor gondolom, ha nagyobb kertem lenne, az is ugyanígy tele lenne virággal - szeretem őket. Egyik a másik után nyílik, tavasztól őszig mindig van valami kedves, színes szép a szemem előtt. Ebben a zord, csúf világban - menedék.

      Törlés
  3. Nagyon szép a kis birodalmad! Nekem tetszik, amikor ennyi növény van egy helyen, lényeg, hogy növények és gondozottak. :-) Csodás lehet a napot ezzel a látványnal kezdeni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem a kicsi kertemet.Öröm benne lenni, öröm "dolgozni" vele és tényleg minden napomnak legalább az elejét megszépíti a reggeli kerti kép.

      Törlés
  4. Fodorka, tündérkerted van! :) elhiszem, hogy imádod, mert tényleg szépséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, sokszor gondolok arra, hogy milyen szerencsés vagyok: meg vagyok elégedve, sőt boldog vagyok azzal, amim van. Vágyhatnék nagyobbra is, állandóan fájó szívvel - de csak a csodálatig jutok el - és én ezt nagy ajándéknak tartom az életemben.

      Törlés