2018. július 10., kedd

Egyszerű, gyors, nagyszerű


Felszeletelt, főtt krumpli, sült bacon, reszelt sajt, tejföl és frissen szedett borsikafű (csombor) pici só, bors kell hozzá.

Sütés előtt/után
          
Nem írok arányokat. A kis jénaiban itt 4 közepes krumpli van, kb. 1/3 poharas tejföl, 10 dk reszelt sajt, és nemtudommennyi sült szalonna (10 dk ?) só, bors. De ha nem lenne a kertemben a borsika, hát semmit se érne. Ez a vacak kis fű annyira feldobja ezt az ételt, hogy nem lehet eleget enni belőle. Alul a krumpli, rajta a sült szalonna, azon terpeszkedik a sajtos, borsikás tejföl. Kész.
És ha van hozzá kovászos uborka - hát akkor semmiféle királyi ebéddel el nem cserélhető ! 

Próbáld ki !!! Csoda finom !

A borsikafűről ezt elolvasásra ajánlom: 
http://www.mindmegette.hu/csombor-borsfu-borsikafu-47242/ 


6 megjegyzés:

  1. Kovászos uborka adott már csak a többit kell elkészítenem:-)) Váljon egészségedre!

    VálaszTörlés
  2. Amit szoktam mondani: mi lenne rossz benne? :)) külön-külön is finomak az összetevők, együtt meg pláne. Pont az idén vetettem borsika füvet, meg is maradt, úgyhogy adott a lehetőség a kipróbálásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betettem utólag egy linket, ide is beírom:
      http://www.mindmegette.hu/csombor-borsfu-borsikafu-47242/
      nagyon sok mindenre/hez használható, és mint kerti növény, elég igénytelen. Nálam "magától" is szaporodik, mert ősszel elszórja a magjait.

      Törlés
  3. Amolyan tepsis krumpli féleség - szeretem, de nagyon. Kipróbálom borsikával is, ahogy ajánlottad, köszi!

    VálaszTörlés