2018. július 13., péntek

Nekem öröm nézegetni őket...

Semmi extra, csak virág, ahová nézek. És én ettől igenis boldog vagyok. Szeretem őket, s valószínű ők is engem, ha ennyire igyekeznek elnyerni a tetszésemet:











„Az élet olyan, mint egy kert. A levelek elszáradnak és a virágok elhervadnak természetes módon. Csak ha ezeket eltávolítjuk, gyönyörködhetünk ismét új virágaink és leveleink szépségében. Ugyanígy el kell távolítanunk tudatunkból a rossz tapasztalatokat, a múlt árnyait. Élni annyi, mint emlékezni a felejtésre. Bocsásd meg, amit meg kell bocsátani. Felejtsd el, amit el kell felejteni. Öleld át az életet megújult erővel. Az élet minden pillanatát olyan friss tekintettel kellene fogadnunk, mint egy nemrégen nyílt virág.”

Máta Amritánandamaji   
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1ta_Amrit%C3%A1nandamaji

„A kert a mi saját világunk, egy általunk teremtett és általunk ellenőrzött világ. Rendezett és harmonikus univerzum, szemben a rendezetlen és diszharmonikus külső világgal. A kert egyike annak a ritka pontnak az életünkben és az univerzumban, amelyeket valóban rendben és ellenőrzésünk alatt tudunk tartani.” 
Hankiss Elemér



10 megjegyzés:

  1. semmi extra? hisz ettől, ezért olyan szép!!!!!! a phlox, jaj de szeretem, most vettem tavasszal egy tövet, egy kicsi virág van még csak rajta, de remélem jövőre már összeszedi magát :)
    a 7. képen nem tudom milyen virág van, de rettenetesen irigy lettem :D látom a 2. képen is mekkora bokor, gyönyörű! Nekem is kell olyan! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a szellőrózsa. Nagyon hálás, sok virágot hoz, viszonylag igénytelen.Próbálj szerezni,van többféle szín-változatban is.
      Mellesleg nálam a flox is hatalmas, méternél magasabb nagy bokor, a második képen bal oldalon az is látszik.

      Törlés
  2. Szép a kerted, szeretett kert, látszik rajta. Meghálálják a gondoskodást, érzik a szeretetet. A gondolatokat vittem, remélem nem gond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden vihető tőlem ! :-) Örülök, ha tetszik, amit találtam.
      A kertemet pedig tényleg nagyon szeretem. Kicsit dzsungeles, de talán épp azért. Ebbe a pár m2-be belezsúfolok mindent, ami csak belefér.

      Törlés
  3. De szépek!
    Napokig nem voltam, s most örülök a sok olvasni- és látnivalónak.
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy másnak is öröm ezekre a szépségekre nézni, tényleg olyan kevés dolog van már az ember életében, amiben gond nélkül gyönyörködhet.

      Törlés
  4. Csodásak a virágaid illőek a szép gondolathoz! Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A virágaimat és a gondolataimat jól kifejező, visszaadó idézeteket is kedvelem. Örülök, hogy nektek is tetszik.

      Törlés
  5. Csodás a kerted! Hálás, megdolgoztál érte. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem a virágaimat. Én nem sajnálom tőlük a 700.- Ft/m3 árú vizet. A muskátlik megkapják a spéci tápjukat. És mindig szeretettel nézegetem őket, amikor nőnek. Szerintem érzik...

      Törlés