2018. július 23., hétfő

Valsartan

Mit szedsz ? 

Olvastad ?

http://www.webbeteg.hu/cikkek/magasvernyomas/22764/tajekoztato-a-valsartan-hatoanyagu-vernyomascsokkentok-ellatasaval-kapcsolatban

https://www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/panik_a_gyogyszertarakban_a_vernyomascsokkentok_miatt/20180703140129

4 megjegyzés:

  1. Egyik nénim ezt szedi. Az SZTK-ban a főorvos azt mondta neki, nyugodtan szedje. Valami olyat véltünk sejteni mögötte, hogy talán majd az újakat amiket bevezetnek, jóval drágábban fogják adni. Vagy ki tudja....A patikusnőnk péntek délután szinte záráskor kapta meg az értesítést, mikor ez a cirkusz kezdődött. Nagyon keszekusza az egész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akár még ez is (rejtett üzletpolitika) meglapulhat az ügy mögött. Ha pénzről van szó, azok, akik a pénzt "csinálják" mindenre képesek.

      Törlés
  2. Azt olvastam, hogy bizonyos gyógyszerek tartalmazzák a valsartant, mint hatóanyagot, ami a gyártónál szennyeződött karcinogén hatású szerrel.
    Azt javasolják, hogy aki ezt a gyógyszert szedi, menjen el az orvoshoz, illetve vigye vissza a gyógyszertárba a terméket.
    Nem értek hozzá, de lehetséges, hogy a legokosabb ezt tenni.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azon a linken, amit beírtam, fel vannak sorolva azok a gyógyszerek, melyek most szóba kerültek. Nem tudom (én se) mi áll a dolog hátterében - de valószínű én is beijednék és abbahagynám a szedést.

      Törlés