2018. október 1., hétfő

Mázlista...

...igen, igen, én vagyok az, akire azért olyan sokszor az elmúlt évtizedekben ezt a jelzőt nem lehetett ráaggatni.
Pár napja itt a blogban a céklalekvár kapcsán Tiffanylda kommentelte, hogy  ők minden reggel cékla-répa-alma levet isznak. Én meg replikáztam erre, hogy nekem nincs turmixom, és az ára is borsos, tehát nekem nem egyhamar lesz ilyen csoda-ivólevem.....

Ám de az ördög bennem sem alszik.
Ma reggel, a Jógofogás-on beütöttem a keresőbe a gyümölcscentrifugát és a legelső hirdetés egy Komlón kínált gép volt, írd és mondd, 1000.- Ft-ért! Becs szó, azt hittem, elírás, mert azért ennek a gépnek nem ez a hivatalos ára, még használtan sem. De nem!  1000.- Ft-ért kínáltak egy teljesen jó gépet - csak el kellett autóznom érte Komlóra.



Mit szóltok hozzá ? Micsoda szerencsém volt !
Így hát már ma én is ittam alma-répa-cékla levet.

Na de, mit csináljak azzal a trutymóval, ami a centrifugálás után megmaradt ? 


Tiffanyldát nem akartam felhívni, így hát saját kútfőmből merítettem. A masszát összekevertem egy kis zabkorpával, len-szezám-maggal, egy tojással és fasírtnak kisütöttem. Mivel nem igazán édes, egyikre tettem egy kis darab sajtot, a másikra egy kis hecsedli lekvárt.....Mind a két változat jó lett...


Annyira tudok örülni az ilyen meglepetéseknek ! Nem kell nekem csoda-ajándék, egy 1000.- Ft-os használt gyümölcscentrifugával meg a vele készített finomságokkal is megelégszem.

14 megjegyzés:

  1. Muffint is sütnek belőle,találsz receptet hozzá a neten.
    lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó tipp ! Köszönöm. Kár lenne a kipréselt trutymót kidobni, ezért is próbálkoztam vele.

      Törlés
  2. Nagyszerű, örülök, hogy ilyen jó vételt sikerült csinálnod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még én ! Nem vagyok szokva az efféle "csodákhoz" :-)

      Törlés
  3. Na ez tenyleg Jofogas volt! Beigazoltad a mondast,hogy: Proba,szerencse. es meg nem is kellett nagyon messzire menned erte. Veled orulok! Valjek egeszsegedre! :)
    Milyen ugyesen feltalaltad magad a pep felhasznalasara is! Biztosan vannak meg otletek ra a neten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg boldog voltam, nem mondanám, hogy az Élet gyakorta kényeztetett ilyen meglepetésekkel...És igenis minden fillér számít. A kipréselt rostanyagot szerintem több-féleképp fel fogom tudni használni.

      Törlés
  4. Ó, micsoda öröm ért!:))) Boldog vagyok, hogy végre beütött a szerencse, mert ez tényleg annak mondható és nagyon megérdemled!Tökéletesen használtad fel a "trutymót", millió variációja van, s mivel nem használod el minden nap, le is fagyaszthatod, meg is főzheted, el is teheted lekvárnak valamivel, valamibe, szóval csak a fantáziád szab határt a dolognak! Elég kreatív vagy, úgy gondolom, nem lesz nehéz!:) Egészségre fel! Azért vigyázz, ne vidd az adagot túlzásba, kicsit hígítsd vízzel, mert olyan erős méregtelenítő, hogy kellemetlenségeket is okozhat! Számodra 1 KIS cékla, 1 közepes répa, az alma mindegy.;) Együtt örülök veled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, nem úgy gondoltam, hogy naponta iszom ezt a levet. Hetente 2-3 alkalom szerintem elég lesz - ahogy a zöldség-gyümölcs árakat nézem. Bár lehet, hogy ez olcsóbb, mint a vitamin tabletta...
      A maradék lefagyasztása eszembe sem jutott, jó, hogy említetted, köszi.

      Törlés
  5. Szerencse és leleményesség! Váljék egészségedre Aranyos!

    Nagyon szeretem a céklát, de mint "savanyúságot". Próbáltam nyersen levet, almával, mézzel keverten, de képtelen vagyok meginni - furcsa, de így van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, erre mondják, ízlések és pofonok... én pl. meg nem enném a kagylót(nyersen) - pedig van, aki szerint csoda finom...
      Nekem az "édessége" elég volt - nem is próbáltam cukrozni, vagy mézezni. A vicc az, hogy a céklát salátának olyan "nagyon" nem is szeretem. Megeszem persze, de ez a lé meglepően jó volt, ízlett.

      Törlés
  6. Váljon egészségedre ez a sok finomság! A gépet pedig használd egészséggel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - az egészség az én koromban nagy kincs !Próbálok is vigyázni rá...

      Törlés
  7. Sok sikert a géphez...Sok mindenhez jó lesz, nem beszélve az ára is nagyon jó...
    Céklát csak savanyúnak tudom elképzelni, sokat készítünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még végig sem gondoltam, miket lehetne a masinával készíteni - biztos mást is lehet préselni, majd kutakodom receptek után.
      A céklalevet én se tudtam elképzelni - tegnapig - igaz, almával és répával keveredett - de tényleg jó volt !

      Törlés