2018. november 7., szerda

Magyarország jobban teljesít

Egy kis hír:

"Vasárnap este, röviddel fél 9 előtt, Péterhida-Komlósd állomáson egy Szombathelyről Pécsre tartó személyvonat mozdonya meghibásodott, a vonat nem tudta folytatni az útját.
A szerelvény mihamarabbi továbbítása érdekében egy segélymozdony indult Pécsről, azonban Szentlőrinc állomáson a motortere kigyulladt. A mozdonyvezető eloltotta a tüzet a tűzoltóság kiérkezése előtt, személyi sérülés nem történt.
A következő mozdony Mecsekalja-Cserkútról érkezett, a személyvonatot végül ez vontatta el Pécsre. A vasútállomásra 2 óra 18-kor érkezett meg a járat, 400 utassal."

További részletek itt:
https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-mozdony-is-kidolt-mire-celba-ert-a-vonat-1561229/


Kép:http://www.szon.hu

És arról ne essen szó, hogy hónapok óta és még hónapokon keresztül Pécsről Bp-re csak buszos átszállással lehet eljutni.
Halló Magyarország ! 2018 van ! - legalábbis Európa többi részén.... Csodálom, hogy még megtűrnek minket az EU-ban. Addig ugrálunk, amíg egyszer csak tényleg megengedik, hogy kilépjünk... A baj csak az, hogy annyira kifosztották ezt az országot azok, akik, hogy egy esetleges a K.O. után nem fogunk tudni már lábra-állni....




12 megjegyzés:

  1. Híradót nézve férjurammal nekünk is volt pár elgondolásunk ennek a riportnak a láttán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még jó, hogy én nem utazom én már sehová. Na de akinek KELL ?

      Törlés
  2. Siralmas a vasúti közlekedés ma Magyarországon. Én tudom, mert sokat utazok. Állandó késések, csatlakozást csak úgy lehet tervezni, ha legalább egy óra van az átszállásra, mert nem garantálható, hogy időre beérkezik az ősöreg koszos, piszkos szerelvény. A félórás késések is rendkívül gyakoriak. Vannak kiemelt térségek, vonalszakaszok (pl. Bp. egyes vonalai, Győr, Esztergom, Eger, Székesfehérvár, stb.), ahol a legkorszerűbb alacsonypadlós vonatok közlekednek magas sebességgel, ott természetesen más a helyzet. De itt pl. Baranyában vagy az Alföldön 50 éves lemaradásban van a vasút. Minősíthetetlenül rossz errefelé a szolgáltatás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tűrjük ?
      Tűrjük....
      :-(
      A vasút állapota csak egy a sok közül.

      Törlés
  3. Nagyon igazad van, aranyos. Tűrjük. Mi hetvenkedve mit tudnánk már tenni?
    Naponta jönnek az újabb és újabb hírek, amitől minden jóérzésű embernek fel kellene háborodnia, és itt meg lassan már mindenki belefásult.
    Sokan meg nem is értik, mi folyik itt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A baj az, hogy sokan értik (értjük), de nem tesz senki semmit. Sajnos (már) én se. (Azon kívül, hogy beszélek róla. Mert az nem elég.)Megírta Váci Mihály:
      Nem elég jóra vágyni:
      a jót akarni kell!
      És nem elég akarni:
      de tenni, tenni kell!
      A jószándék kevés!
      Több kell - az értelem!
      Mit ér a hűvös ész?!
      Több kell - az érzelem!
      Ám nem csak holmi érzés,
      de seb és szenvedély,
      keresni, hogy miért élj,
      szeress, szenvedj, remélj!

      Törlés
  4. Csak mondom, hogy pl. Pécsre kutyával szinte lehetetlen vonaton eljutni. Az IC-re ugyanis nem lehet ebbel felszállni. Az indok az, hogy az utasokat zavarja a kutya.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is minősítem ezt a kirekesztő magatartást....
      Itt látok valami "kiskapus" lehetőséget:
      https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/igy-vihetsz-kozepes-es-nagytestu-kutyat-is-az-ic-re/ (2017 februári cikk.)

      Törlés
    2. Köszönöm a cikket! Sajna csak boxban vihetem. Magyarul nem elég, hogy van csomagom, még mellé magammal kell vinnem egy hordozót is. Nekem tacsim van, de mit tegyen az akinek pl. egy vizsije van?
      Ez olyan Mátyás királyos. Van is rajta ruha, meg nincs is, visz is és nem is.
      PZs

      Törlés
    3. Talán ha váltanál Szegedről Münchenbe egy jegyet - akkor vihetnéd ? Vagy nem is értettem egészen ám ezt a cikket....Vagy akkor is csak hordozóban ? De hát a fotón a vizsi anélkül van ?!Vagy a kép nem a magyarországi szakaszon készült ? Zavaros....
      Esetleg repülővel ? Hallom hamarosan úgy felfejlődik a repterünk, hogy csak kapkodhatjuk a fejünket. Megjegyzem már most is szinte nincs nap, hogy ne húzna al fölöttem egy kis gép.... Nem örülök neki.

      Törlés
    4. Én a MÁV honlapján a következőt találtam:
      "Az érintett pót- és helyjegyköteles vonaton az élő állat akkor szállítható, ha kézipoggyász mérethatárt meg nem haladó méretű szállítóeszközben helyezik el, mely alkalmas arra, hogy az utasok testi épségét, biztonságát, a vonatok, vagyontárgyak tisztaságát és sértetlenségét megóvja. A szállítóeszközt az utasnak végig szoros őrizetében, magánál kell tartania. Az állatot a szállítóeszközből az utazás során nem engedheti ki."
      Vagyis boxban felvihetem, de szoros őrizetben kell tartanom. :-D
      S csak halkan jegyezném meg, hogy a vonatok, vagyontárgyak tisztaságát és sértetlenségét inkább a 2 lábúaktól kéne félteni.
      A nagytestű kutyát, pl. vizsit, csak akkor, ha veszek egy Szeged - Eszék Pécsen keresztül vonatjegyet. :-(
      Amúgy olyan vonatokon, ahol nincs helyjegy, kutyajeggyel nyugodtan utazhatsz yorkshire terriertől a kaukázusi medveölőig, bármekkora ebbel.
      A képek szerintem valahol a Lajtán túl készültek és köszönő viszonyban sincsenek a cikkben leírtakkal. :-)
      PZs

      Törlés
    5. Nincs valaki autós/kutyás jóbarátod, aki mindkettőtöket elhozna - mondjuk - Pécsig ? - Jó, ezt csak azért írtam, mert szeretném a tacsidat megismerni :-)
      Ettől függetlenül, bizonyára sok embernek probléma a kutya elhelyezése, ellátása arra az időre, míg elutazik. És nem sokan vállalják a kutyáért a "magánzárkát". Ha családon belül, vagy igazi kutyaszívű baráttal nem tudod a problémádat megoldani - teljesen reménytelen az eset. Gyakorlatból mondom....Ez a bolygó sajnos nem a kutyák világa....bár jobb lenne, ha az lenne.

      Törlés