2018. november 25., vasárnap

Próbáld ki, nagyon finom !


Vendégségben voltam, és valami igen finomat ettem. Ezt:


Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).
A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.
A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.
A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.
A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.
A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére reákenjük a tojásfehérjés krémet. Ezt befedjük a szeletelt sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.
A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.
Vékonyra felszeletelve tálaljuk.


Hozzávalók:

    12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
    10 dkg reszelt sajt
    1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
    10 dkg vaj
    8 szelet gépsonka
    5 tojás
    1 tk mustár
    1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
    só, bors ízlés szerint



 

6 megjegyzés:

  1. Mindig azt szoktam ilyenkor kérdezni, mi lehet rossz rajta? annyi finomság a hozzávalói is, csak finom lehet :)

    A sógornőm ezt trappista sajtból csinálja meg, megmelegíti a sajtot, kinyújtja és villámgyorsan kell dolgozni vele, mert ha kihűl, már nem lehet szépen feltekerni. Valami isteni finom az is, én még nem próbáltam ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akiktől kaptam - azt mondták, nem ördöngősség. Talán a sajtszeletek könnyítik meg a munkát.Azokat nem kell nyújtani.

      Törlés
  2. Nagyon finom lehetett, tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt azért nem mondanám, hogy az "olcsó desszertek" kategória, de azért egyszer legalább érdemes kipróbálni....karácsonykor, vagy valami kedves családi ünnepi meglepetésnek.

      Törlés
  3. http://egyfalatsvajc.weebly.com/blog/kaseterrine

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csábos !! Képes lennék napokig csak sajton, sajtos ételeken élni.

      Törlés