2019. január 17., csütörtök

A zöldbab télen is jó



Leolvasztottam, rendezgettem a mélyhűtőt, s felfedeztem, hogy kétféle zöldbabom is van még. Egy zacskóban darabolt, meg egy zacskó, amiben egész babok vannak – rakott zöldbabnak szánva. Gondoltam, az egyikkel kellene már kezdenem valamit…
Amit itt alább láttok, („À la aranyosfodorka”) egy  magam-kitalálta rakott zöldbab:  (Sütés előtt és után - bár valahogy a képekről nem nagyon jön át ez a két idő-intervallum, pedig, tényleg ....Jó, na a sajt kicsit olvadtabbnak látszik 😀)


 
Sütés előtt és után....

Tepsi vajjal kikenve, alul (főtt) bulgur,  rajta darált sonkás-felvágott, majd hagymával összepárolt, egészben hagyott (nem szeletelt) zöldbab, meglocsolva vegetás tejföllel, szalonnaszeletek és reszelt sajt.

Mennyei ! Próbáljátok ki !
Hamarosan lesz még  zöldbabfőzelék is – és rámolás közben valahogy annyira megkívántam a virsli-pörköltet, hogy ez lesz a feltét hozzá.
(Ezer éve nem csináltam: ehhez jó sok, türelemmel párolt hagyma kell, pirospaprika, pici só, s amikor jó sűrű ez a hagymamártás, bele a virsli, csak rottyan egyet és máris elteríthető a finom tejfölös zöldbabfőzelék tetején.)


6 megjegyzés:

  1. Guszta!Szeretem a zöldbabot.Jobban,mint a zöldborsót.
    lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) De örülök neked (itt és most) - ezek szerint sikerült a "műveletet" megoldani...
      Próbáld ki ezt a rakott zöldbabot, nekem nagyon ízlett.Egyébként meg lehet variálni is, hogy mit teszel bele/hozzá. Ezért szeretem a rakott ételféleségeket.

      Törlés
  2. Guszta, nagyon finom lehet megcsinálom én is, virslipörkölt nem is kell hozzá, inkább egy fokhagymás-tejfölös mártást csinálok hozzá. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A virslipörköltet a zöldbabfőzelékre szántam :-) - ami hamarosan lesz egyik napi ebédem....Elkészítettem egyébként a főzeléket is, meg a virslipörköltet is, két adagban lefagyasztva várják, hogy sor kerüljön rájuk...

      Törlés
  3. Én sima levesként vagy csak főzeléknek szeretem,és csak a sárgahüvelyüt...Pörköltel meg különösen szuper... számomra

    VálaszTörlés
  4. Mi is lenne rossz rajta?? :) minden összetevője finom és jó, akkor az "összekutyulás" sem hozhat rossz végeredményt.

    VálaszTörlés