2019. január 9., szerda

Holdnaptár




Nem tudom ki hisz benne, ki nem – én a kerti dolgoknál (pl. a paradicsom ültetésnél mindig)  figyelembe veszem az ajánlatait. Szerintem érdek/m/es  belenézni, ha nem ismered.

Egy német nyelvű, ez is jó: http://www.mondkalender-online.de/



 Egy másfajta képi megközelítés:



Már csak ránézni is öröm, micsoda szépség, micsoda rend, micsoda kiszámíthatóság....NEM az ember szabályozza.....(És remélem, soha nem is fogja tudni szabályozni azt, ami megteremtődött körülöttünk.) 




4 megjegyzés:

  1. Mintha Vasarely festette volna, vagy megihlette őt.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha csak áll az ember és gondolkodik, amikor felfedez ilyesmiket... és annyi minden eszébe jut.
      Szerencsére nem a mindennapi eseményekből....mert ha kórházba kerülök, akkor annak az lesz az oka, hogy néha mégiscsak elolvasok egy egy újságcikket (és elönt az epe vagy/és kitör rajtam az üldözési mánia.)

      Törlés
  2. Évekig használtam kertészkedésre és jó volt. Lehet, hogy nélküle is jó lett volna, nem tudom. :) Egészségre, meg tevékenységekre, hogy mit csináljak aznap, mit ne :D, hát jó lenne, ha csak ezt kéne nézegetnem és szót fogadni neki! Kicsit felcsigáztál, néha be fogok kukkantani ebbe a naptárba, hátha összejönnek a dolgok! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a paradicsom miatt hajlamos vagyok azt mondani, hogy lehet benne sok igazság - bár ki kellene egyszer próbálnom más napon ültetni a paradicsommagjaimat, s nem akkor, amikor a kalendárium ajánlja... Nyilván nem kevés tapasztalat áll a dolgok hátterében..

      Törlés