2019. január 2., szerda

Véletlenek



Kaptam egy diasort „Karácsonyi üdvözlet Stekly Zsuzsa képeivel” címmel. Megnéztem, és félretettem hogy majd rákeresek esetleges további képekre a neten, s alaposabban, türelmesebben átnézem.
Ma újra megnéztem a diasort, és ami már első megnézéskor is egy másodpercig gyanús volt (de tovább-klikkeltem) – hát volt ott egy kép…. 
Kicsit alaposabban megnézve rögtön rájöttem, hogy  hol készült – és ez olyan, de olyan jó érzés volt !!
És akkor beütöttem Stekly Zsuzsa  nevét a keresőbe, s mit látok ?
Pécsett volt kiállítása, most decemberben, dec.29-ig…
Hát lemaradtam róla….
Nagyon sajnálom….😢

Stekly Zsuzsa műveiből itt lehet látni néhányat:

Én itt írtam a képen látható templom-romról:

A diasorban a havas kép szerepelt, de megtaláltam a "tavaszi" változatát is a művésznő képei között a cikói (másik nevén széplaki) templom-romról:

Kép a diasorból


A másik változat, amit találtam


És a kép összehasonlítva az én fotómmal:



Még talán annyit  a témához, hogy a bonyhádi kálvária stációképeinek is ő az alkotója.
http://csendhegyek.blogspot.com/2013/05/bonyhad-kalvaria.html





4 megjegyzés:

  1. Merthogy Stekly Zsuzsa bonyhádi! Apukája volt az általam imádott bábszínház igazgatója, bábkészítője, rendezője, szereplője, mindenese! Mindig tele volt a bábszínház, torkunk szakadtából üvöltve biztattuk a jókat, és súgtuk meg, hol bújt el a gonosz farkas. Állítom, volt olyan jó, ha nem jobb, mint a mai neves bábszínházak. Rég volt, szép volt (már több, mint 50 éve).
    Stekly Zsuzsának van egy csodálatos alkotása Székesfehérvár egyik ronda panelházán, amit nagyon feldob. Sok helyen lehetne még, szebb lenne tőle a világ.
    Stekly Zsuzsa nemcsak nagyszerű művész, de kiváló ember is, nemrégiben valami Prima díjat kapott, és az összeg felét azonnal felajánlotta nehéz sorsú tehetségek képzésére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira szépek a képei ! A weblapján nézegettem - és tényleg nagyon sajnálom, hogy nem láttam a kiállítását....De Bonyhád nincs tőlem messze.Ki tudja, tán nyáron eljutok oda.

      Törlés
  2. Szerintem akár személyesen is felveheted vele a kapcsolatot, egy igazán kedves valaki, nem játssza a "művésznőt".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elmegyek Bonyhádra, mindenképp érdeklődni fogok, hogy mikor lehetne "benézni" a műhelyébe, ill. van-e/lesz-e esetleg a közelben kiállítása?

      Törlés