2019. február 25., hétfő

Csak "úgy" kérdezem:


Olvassa valaki a https://nyomorszeleblog.hvg.hu   blogot ?

http://www.tani-tani.info/101_lritok

Nem és nem és nem tudok rájönni, hogy miért ilyen a világ? Miért ilyen kettéhasadt, miért ilyen igazságtalan, miért ilyen kegyetlen ?
Miért érzem, hogy a legjobb igyekezetem ellenére is keveset teszek, hogy
"...Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!..."

Igyekszem. De saját határaimon vagyok....

4 megjegyzés:

  1. Sajnos hogy most ilyen időket élünk, sokan vannak akik tehetnének de szerintük semmi probléma nincs! Lehet hogy csukott szemmel járnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom Éva, milyen világ van - csak azt tudom, nem jó. És azt látom hogy sokaknak igen nehéz az élete. Mondjon a sajtó akármit....

      Törlés
  2. Régebb óta rendszeresen olvasom. Nagyon tisztelem L.Ritók Nórát azért, amit tett. Az Igazgyöngy Alapítványtól többször vásároltam már, nagyon szép dolgokat hímeznek az asszonyok a gyerekeik rajzaiból.
    Sajnos, a politikusok valóban ügyet se vetnek rá. Szegénységgel kapcsolatban meg se kérdezik a véleményét, ha meg felajánlja, akkor addig húzzák-halogatják a választ,amíg azt nem írhatják neki, hogy már nincs rá szükség. A hatalomnak a röhejes és abszolút nem hiteles Hegedűs Zsuzsa kell, aki a milliós fizetésével, plusz sofőrjével megy a cigánytelepre vetőkrumplit osztani vagy tudom is én. Vajon ki gondolta ki, vagy hiszi el, hogy ez a valaha-tán-hippi-lehetett, a szocializmus elől Párizsba menekülő, pökhendi, fennhéjázó, magát tévedhetetlennek gondoló, a szájában az elmaradhatatlan cigarettájával feltűnő megélhetési politikusokhoz dörgölődző alak egyetlen olyan halvány ötlettel is elő tud állni, amit az igazán szegények hasznosítani tudnának?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel nem nézek magyar tévét - szerencsére nem tudom ki a fent említett nőszemély - bár most utána néztem kissé. Nincs hozzáfűzni-valóm. Sajnos, nagyon sok rászoruló nem kap semmiféle segítséget, és a pénz azokhoz folyik, akik többnyire nem érdemlik meg, csak ügyesen helyezkednek. NEM látok semmi reményt a változásra nézve.

      Törlés