2019. március 31., vasárnap

Matyó baba


Ahogy múlik az idő és ahogy fogyatkoznak körülöttem az emberek, egyre többet foglalkozom én is bizonyos teendőkkel. Mondjuk egyfajta „selejtezéssel” – ami nem a dolgok kidobását, csak elajándékozását jelenti.
A gond az, hogy amit én értéknek érzek – azok (a gyakorlat most épp ezt mutatja) – csak nekem értékek és ha jól belegondolok, van is erre magyarázat. Hiszen miféle „értéket” képviselhet egy nagyon régi mesekönyv (se képek nincsenek benne, vagy csak kevés, se nem tud semmiféle kunsztot) vagy ki játszana ma már az én „összerakós” babámmal ?

Tettem egy próbát, írtam levelet a Matyó Múzeum igazgatójának – nem is tudom, miért gondoltam, hogy válaszra méltat....  Mivel ez egy kb. 70 éves játék és matyó ruhába van öltöztetve – azt hittem a matyó múzeum egyik vitrinjének sarkában – mint valami régiség – kaphatna helyet. (Csak legalább udvarias elutasítást kaptam volna, de hát azt se...)
Így hát itt kérdezlek benneteket: tudnátok-e jó gazdát az én öreg játék-babámnak ? A festék kicsit már lekopott róla itt-ott – nem is egy Barbie figura, de hátha valaki, aki régiségeket gyűjt, megőrizné még egy kicsit…..
Vagy tényleg dobjam a szemétbe  ?

(Nem is emlékeztem rá, de egyszer már írtam erről a babáról, igaz 8 éve...akkor még nem kerestem neki gazdát.....

  




4 megjegyzés:

  1. Ha nincs rá más jelentkező, ahol kisgyerek van, én örülnék neki. Mondd meg, mivel tudom meghálálni/mennyibe kerül.
    Azt viszont nem ígérem, hogy június előtt eljutok érte, most nagyon sűrű az életem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog vagyok !!!!!!!!! De nagyon. Tiétek a baba !!!! :-) :-) :-)
      Megvárunk, míg ideérsz érte !

      Törlés
  2. Lemaradtam, látod milyen kapós lett.

    VálaszTörlés