2019. április 22., hétfő

6 kávéskanál és tortavilla

Ma sikerült elajándékoznom 6 kávéskanalat és 6 tortavillát (ugyanennyi megmaradt még) -  én már 12 személyes nagy ebédeket biztos nem fogok rendezni - minek őrizgessem  ? És akinek adtam, hogy örült ! És még én hogy örültem, hogy pont neki - a most házasságba induló fiatalnak - adhattam.
Nem tudok jobb érzést, mint az, amikor a másik arcán látod az őszinte örömöt.

A nagy össznépi adakozó hadjáratomban a gyerekkori mesekönyveim következnek. Fogalmam nincs róla, hol kellene próbálkoznom, hogy megmentsem őket.
Pl. itt már írtam az egyik könyvről:
http://aranyosfodorka.blogspot.com/2016/05/mesekonyvek-es-egy-regi-kedves-vers.html
és foglalkoztam is a mesekönyveim sorsával, de aztán abbamaradt a dolog... Most megpróbálok a témában tovább lépni...
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a mai intenzív vizualitáshoz szoktatott gyereket az ilyen, "csak szóbeli" mesélés leköt-e még ? Amikor a 2 éves a mobiltelefonon mozgó mesét lát, (sajnos) azt hiszem a fantáziáját "csak" a szó nem mozgatja meg. Pedig kár... (De lehet, hogy tévedek - majd biztos lesz aki helyreigazít...)

Várnám a javaslatát annak, aki ide téved.
Vagy fényképezzem le őket, tegyem fel és akkor kérdezzek ?

(Amúgy megdöbbentő árakat láttam egyik-másik használt-könyves oldalon - 1976-os kiadást "RÉGI" mesekönyvnek hirdetnek és rendesen megkérik az árát. Akkor az én 70-90 éves könyveim értéke mennyi lehet/ne ?)


https://hu.depositphotos.com/122261250/stock-video-fun-gift-with-books.html

De én  nem eladni, hanem valaki "könyv-szeretőnek" odaadni szándékozom...



2 megjegyzés:

  1. Szerencsére manapság is sokféle érdeklődési körrel rendelkező szülők/gyerekek vannak és igen, vannak olyanok is, akiket leköt a szóbeli mesélés is, nem egy ilyen értékrenddel rendelkező családot ismerek. Én is fejből meséltem a fiamnak :) Érdemes körbenézni családban, rokonságban, hátha valaki örömmel fogadná ezeket a kincseket. De az sem baj, ha elkéred az árát, mert akkor biztosan olyan helyre jut, ahol majd becsben tartják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A családban nálunk házat lehetne építeni a mesekönyvekből. Tekintve, hogy a húgom megőrizte még a fiúk mesekönyveit is, amihez most hozzájön a piciknek ajándékozott sok új.
      Az enyémek tényleg nagyon öregek. Elismerem, nem szépek. Bár a mese az kopott lapról olvasva is szép...
      No, nem tudom mit csináljak....Majd alszom még rá, hátha eszembe jut valami, vagy jelentkezik valaki, akit érdekelnek ősrégi mesekönyvek is.

      Törlés