2019. április 29., hétfő

Házimunka során végezhető gyakorlatok 😀


Tippek háziasszonyoknak:





Szemforgatás jobbra és balra
Kézimunkázás, varrás, vagy TV nézés szünetében forgassuk körbe a szemünket hatszor az óramutató járásával megegyezően, majd ismét hatszor az ellenkező irányban. 

(Végezhető bolti árcédulák megtekintésekor is. 😀)



Fejfeszítés jobbra és balra
Zöldségtisztítás vagy tévénézés után fejünket hajtsuk jobbra, bal kezünket tegyük a halántékunkra, majd próbáljuk meg fejünket egyenes tartásba hozni, bal kezünk nyomása ellenében. A gyakorlat hat másodpercig tartson, közben folyamatosan lélegezzünk. Lazítsunk és ismételjünk baloldalra hajtott fejjel és megcserélt kéztartással. (Végezhető akkor is, ha valami hihetetlent hallasz: "Jaj eldobom az agyam" felkiáltással egybekötve 😀 )



Karfeszítés lefelé
Amíg a reggeli készül, jobb kezünkkel fogjuk meg bal csuklónkat, majd bal karunkat feszítsük felfelé, a jobb lefelé nyomó ereje ellenében, hat másodpercig. Rövid pihenést követően a kezek szerepét felcserélve ismételjünk. (Gyermekünk pofonvágása helyetti csillapító mozdulatként is alkalmazható.
😀 )



Asztallap összenyomása
Asztalterítés közben egyik tenyerünket helyezzük az asztal lapja alá, a másikat az asztal fölé, majd alul lévő kezünkkel feszítsük felfelé az asztallapot, a felül lévővel pedig nyomjuk lefelé. Hat másodpercig tartson a gyakorlat. Pihenés, lazítás után megcserélt kéztartással is végezzük el a gyakorlatot. (Gondold kezed közé ellenséged fejét 😀 )
  


Konyharuha széthúzása hát mögött. Portörlés vagy edénytörlés közben vessük hátunkon át a porrongyot illetve a konyharuhát, markoljuk meg a két végét, majd teljes erőnkből húzzuk szét hat másodpercig. Lélegezzünk egyenletesen. Pihenő után ismételjünk. Ez a gyakorlat a test felső részét erősíti. (Ha zenére riszálsz kicsi hozzá, csak még hatásosabb lesz a gyakorlat. 😀 )


Igazán nem nehéz - és TORNA !  😊 


2 megjegyzés:

  1. Mókás lehet egyik jobb mint a másik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasni....de még sosem jutott eszembe, hogy bármelyiket is csináljam... :-)

      Törlés