2019. május 28., kedd

Ne legyen rá szükséged !




…de ha mégis, és pécsi, Pécs környéki vagy, akkor figyelj, ez itt most az (ingyen) reklám helye:

Idős beteget kellett orvoshoz szállítani.
Lakás első emelet,  nemtudomhány lépcsőn le, rendelőintézetben szakorvos-röntgen-szakorvos, végül haza, emeletre fel….
Bevallom, féltünk tőle.

Én mindenféle előzetes érdeklődés, tudakozódás nélkül felhívtam a pécsi betegtaxit.  

Percre pontosan jöttek, kedvesek, udvariasak voltak, vitték-hozták-tolták a beteget, a rendelőintézetben tudták hová kell menni, kinek mit kell mondani. Kb. egy óra alatt  MINDENEN túl voltunk.

Az  „ügylet” teljes lebonyolításáért 2x5500.- Ft-ot fizettünk. Nem sokalltuk.
Nem győztük köszönni a kedves, barátságos fiatalembereknek amit és ahogy tettek. Mondhatnám azt is, szomorú, hogy ezt – ami egyébként természetes lenne – valami kedves ajándéknak éreztük. 
Márpedig így volt – ez nem mese….
Tényleg vannak még (néha) csodák.





4 megjegyzés:

  1. Végre, valami jó hírről hallunk! Épp a napokban ücsörögtem órákig a traumatológián és láttam őket sürögni-forogni. Sosem hallottam róluk, de amit láttam az igazolja az írásodat. Nagyon kedvesek, udvariasak, segítőkészek voltak a betegekkel - három nénit hoztak, ill. vittek haza, míg ott várakoztam -, telefonon szólt az egyikük, hogy készen van, alig telt el 10 perc és már jöttek is érte. Óriási nagy szükség van egy ilyen szolgáltatásra! A betegszállító kocsikra sokszor egész nap kell várni, míg összeszedi a népet, meg míg mindenkit letesz a lakóhelyén! Időseknél, vagy leromlott állapotban minden perc számít! Gondolom, ez csak városon belüli szolgáltatás, kicsit irigykedem. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ildi nem csak a városban működik ez a szolgáltatás...Itt az utcánkba is jártak egy ismerőshöz, pár éve...Amig ültem az Sztk-ba és vártam,,oda is szállítottak betegeket...
      Jó.... persze nagyon jó... de akinek sűrűn kell menni,... és megint az anyagiaknál vagyunk...

      Törlés
    2. Köszönöm, Vera, ez jó hír! Remélem, még nem lesz rá szükség, de mint tudjuk, bármikor, bármi adódhat, jobb, ha tudom a megoldást.

      Törlés
  2. Igen, szerintem is vállalnak betegszállítást vidékről is, az viszont tény (sajnos), hogy nyilván nem mindenki tudja megfizetni ezt a szolgáltatást.
    De egyáltalán, már csak az, hogy van/lenne rá lehetőség, már az is több annál, mint ami eddig volt.És nem győzöm dicsérni a "fiúkat" - bár szomorú, hogy a kedves emberi szót, normális viselkedést ma már "csodának" tartjuk.(tartom)

    VálaszTörlés