2019. július 14., vasárnap

Átverő-show az élet...


Tudom, nem ez a világon a legcsúfabb átverés, továbbá nem ez a legnagyobb probléma…
De kérdezem, miért kell minket – vásárlókat – folyamatosan és minden téren átverni ?
Nem hozott elég hasznot az első változatú wc papír ? Kellett most egy másik változat, ami árban bár ugyanannyi, de nézd csak meg alaposan ! Kevesebb rajta a papír. Nyilván nem veszi ezt mindenki észre – mert hát rajtam kívül kit is érdekel a „klópapír”…
És perszehogytudom, ennél sokkal nagyobb átverések is vannak…
De nekem annyira elegem van már mindenből. Ebből is.  Hogy engem, a vevőt, mindenhol és mindenki csak átverni, megtéveszteni, kihasználni igyekszik és nincs lehetőségem védekezni ez ellen.

Na jó, ezt „csak úgy leírtam” – tudom, az élet, megy tovább…

És persze, használhatnék falevelet....




6 megjegyzés:

  1. lehet csak vékonyabb a papír a második gurigánál?

    Én azt szoktam figyelni, hány rétegű és hány lap van benne. 160-180-200 lap - a Lidl vagy az Aldis wc papíroknál van, nagyon jó minőségű és árban is kiváló. Mindig ott veszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy nekem is boltot kellene váltanom, ezeket (egyiket se) a fent nevezettekben vettem. Viszont papírzsebkendő témában már áttértem a Lidl-re, mert egy őrület, hogy azzal is mit műveltek/nek az előállítók. Na, a Lidl-ben vásárolt az (egyelőre) még jó minőségű.

      Törlés
  2. Éppen a napokban tapasztaltam én is ezt a fajta átverést.Oda kell figyelni mindenre,elolvasni minden tájékoztatót a termékről.Szép csendben a fél kg-os bab,lencse és más csomagokat fél kilóról 40 dekára csökkentették,az ár maradt.Kész átverés!
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sose voltam valami nagy vásárlás-rajongó. Kellett valami, bementem, megvettem, a lehetőségekhez képest a legkevesebbet kószálva a polcok között.De most tényleg sokszor meg kell nézni, hogy a megszokott termékekben annyi van-e, amennyit megszoktunk, vagy csak az ár ugyanaz. Sok mindennél tapasztalok ilyen átverést.Sajnos.
      Bár, hát végülis mit tudsz tenni ? Megveszed. Hát erre számítanak az átverések kitalálói is.

      Törlés
  3. Mindenben átverés van. Sógorom 50. születésnapjára vettünk neki egy tekercs vicces wc papírt... amiről kiderült, hogy kb egy fél tekercs normális wc papírnak felel meg, mindezt kb 65x drágábban mint a sima tekercs papírt. Oké, hogy nem ezt használ az ember minden nap, és minek vettem meg ha drága... de nagyon felbosszantott, hogy még ebből is durván lespóroltak egy csomót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűen képtelenség mindig és mindenre figyelni. És ezt, akik "igazgatják a dolgokat" nagyon is jól tudják. Ott vágnak át, ahol lehet.Sajnos ennek az a végeredménye, hogy már senkinek se mer/tud hinni az ember. Bármiről is legyen szó...

      Törlés