2019. szeptember 18., szerda

Centauri

A rossz napoknak is lehet (kicsit) jobb vége.
(Rendkívül jólesett, hogy volt, akinek hiányoztam, akinek feltűnt a hallgatás... Itt is köszönöm.)
Röviden: Samunak valami baj van a fogaival. Nagyon aggódom érte, tegnap is voltunk, holnap is viszem orvoshoz. Féltem. 11 éves múlt, és én nem akarok arra gondolni, hogy mi lesz, ha nem lesz.

Üres fejjel ültem itt az előbb is a gép előtt - céltalanul kattintgatva, hogy ne kelljen gondolkodnom és teljesen véletlenül ráakadtam (egy idézet kapcsán) a Centauri nevű  ?íróra? - ha írónak lehet nevezni egy ilyen titokzatos alakot aki az íráson kívül még sok minden mással is foglalkozik. (Persze lehet, hogy mindenki ismeri, és már megint csak én vagyok, aki mindenről lemaradt... Nem baj. Most rátaláltam. ) Fogok kicsit nézelődni nála - s aki esetleg mégsem ismerné, annak is ajánlom.
Ez volt a "talált" idézet tőle:
A tépelődéssel csak az idő megy, miközben gyorsan fogy a tetterő.

Elgondolkodtam a név-választásán...Miért választ valaki egy bizonyos nevet ? Vajon ő miért ezt ? Aki esetleg mégsem ismeri és van kedve böngészni, az alábbi helyeken lehet ismerkedni a titokzatos íróval:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Centauri
http://centauriweb.hu/
https://www.youtube.com/channel/UCbFCuxQWMn6JqfA_TS43Qsw 
https://www.facebook.com/centauriweb/
https://www.instagram.com/centaurithewriter/


(Csak zárójelben: Egyébként mit is kell/lehet tudni az égi  Centauri-ról ?  Nagyobb és fényesebb, mint a Nap...bár Magyarországról nem látható.  Az alfa Centauri név tulajdonképpen egy hármas csillagrendszert takar, amelynek két fő tagja – az α Centauri A és B – egymás körül kering, míg a harmadik csillag – a Proxima Centauri – e kettős körül mozog. Különlegessége, hogy ezek a csillagok találhatóak a legközelebb Napunkhoz, megközelítőleg 4,3 fényévre, amely kitűnő célponttá teszi a jövőben az első csillagközi utazás számára.)

Ez meg egy szép kép a kentaur csillagképről - tekintve, hogy az író Centauriról nincs fotó:



8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm. Ma újra kiadtunk 6700.- Ft-ot, 2 szuri + gyógyszerre. Kissé azért mintha javulna a helyzet. Reménykedem.

      Törlés
  2. Nekem Miska volt fogas, sokat0 ki ishúztak neki. Ez cicabetegseg néhányuknak.Neki is húznak? Szegény, jobbulást. Nektek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem húztak, de egyszerre kitört a két alsó tépőfoga és begyulladt a fogínye. Pár napig alig evett, most már javulóban a helyzet...Köszönjük a jókívánságot.

      Törlés
  3. Szegény cica, remélhetőleg nem az összes foga érintett! A barátnőm macskája is hasonlóan járt szegény, alig maradt foga - neki kihullott - és már csak pépeset evett a végén. Mondjuk ő 19! éves volt. Jobbulást, kitartást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tiff neked is a jókívánságaidat - remélem az injekciókkal, gyógyszerrel még helyre lehet hozni a dolgot. Bár sajnos a fogai már nem nőnek ki. A hátsó rágófogak még megvannak. Ma már egész jó evett.

      Törlés
  4. ... hogy mennyi mindent elfelejt az ember... pedig csak-csak "ismerted" Centaurit, (anno) - aki jó sok embert "belevitt" a madáretetésbe !( még térkép is volt,hogy (az országban) hol,mennyi madáretető van. stb. Említettem a könyveit is,- Kék angyal, Jégvágó, Jákob botja (?) - ismerjem el, amióta nincs újabb könyve,-nem nagyon foglalkoztam vele. (2) Más : csak a szokásos... minden nap más és más, vagy meglepődés (?) - a frontok miatti eü. állapot miatt,- de inkább ne is emlegessem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én valahogy nem emlékszem rá - de nem lep meg, mert lassan már mindent elfelejtek. A madáretetésről jut eszembe, közeledik a madármag beszerzési idő ! Majd szólj, ha kérsz.

      Törlés