2019. december 12., csütörtök

Képek Földünkről és társairól

Franciaországi barátnőmtől érkezett, "karácsonyi meglepetésnek".    
Ezúton is köszönöm !
Majd egy fél napot "dolgoztam"  rajta... Először franciáról magyarra fordítottam a szöveget, majd megpróbáltam rájönni, miképp is lehet(ne) egy diasor képeit beilleszteni a blogba. Ilyent még sosem csináltam. Szenvedtem vele rendesen, de itt az eredmény.
Nekem nagyon tetszett ez a sorozat, ezért itt is megpróbálom megörökíteni. Nem találtam a neten máshol, hát legyen itt "elmentve". Jó összeállítás.












































10 megjegyzés:

  1. Teremtőm!!!! 😲😲😲 Micsoda arányok, micsoda méretek 😲 elképesztő. Igazából az agy fel sem tudja dolgozni, mint információt, mert fogalmunk sincs a valódi nagyságáról. Jujj, nagyon kiakadtam most, jó értelemben. Köszi, hogy megmutattad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sokat foglalkozom ilyesféle témákkal - és mindig csak oda lyukadok, hogy "semmi"-k vagyunk a világmindenséghez képest - akármit is gondolunk magunkról...

      Törlés
  2. Iszonyatos félelem tör rám, ha ilyeneket nézek! :( Ijesztően gyönyörű - ha van ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem félek, inkább csak ámulok bámulok - különösen ha az én méterben/km-ben mért világomra gondolok. Egyszerűen nem értem, miért vagyunk olyanok, amilyenek ? Persze ne kérdezd, hogy "Na, akkor mégis milyennek kellene lennünk ?"
      Tán kicsit alázatosabbnak, megértőbbnek és ezt a picurka Földet jobban óvóbbnak...

      Törlés
  3. Erdekes ,en is hasonlot erzek,mint Tiffanylda,ha ilyeneket nezek. Ugyanugy,mint amikor a sotet tenger melyerol latok kepeket ,vagy videokat, szinte felelem tor ram is. Talalo ra az "ijesztoen gyonyoru", meg bamulatos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira szívesen beszélgetnék (ilyesmikről is) pl. egy pszicho-s orvossal !
      Mert én pl. a víz alatti képzeletektől félek. De sose féltem repülni, vagy pl. barlangba bújni. Ilyenkor szoktam elgondolkodni, hogy nem lehetett-e az embernek mégiscsak egy előző élete ? És abban történhetett-e valami, ami kihatással van a mostani élete érzéseire ? Akármi is lehet....

      Törlés
  4. Elképesztően érdekes volt így egyben az egész. A mi léptékünkkel szinte felfoghatatlan arányok és távolságok. Nagy köszönet a barátnődnek, hogy ennyit dogozott vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amiket a diákon látni, valóban fantasztikus dolgok...
      Sajnos azonban nem a barátnőm készítette, de tudja, hogy én "oda vagyok" a csillagászatos témákért, és azért szokott minden hasonló diasort elküldeni. Ez azonban olyan csodálatos és sok adatot tartalmazó volt, hogy gondoltam,
      1. érdemes lefordítanom (a számítógép segítségével persze, mert én franciául nem beszélek),
      2. és érdemes közreadni, hiszen csak van egy-két ember az olvasóim között, aki érdeklődéssel néz ilyen képeket.
      És lám van... Hála istennek, vagytok :-)

      Törlés
    2. Ó, bocsánat akkor először én félreértettem a bevezető részt! Ezennel neked köszönöm meg a fordítást, a sok munkát vele!! Tényleg szuper lett :)

      Törlés
    3. :-) Semmi baj - és ha örömöt szereztem a képekkel/fordítással, akkor az jó dolog - érdemes volt dolgozni vele !

      Törlés