2019. december 1., vasárnap

Rántani jó !


(Esemény nem sok történik, panaszkodni meg minek, ugye ? Bár tán dicsekhetnék azért azzal, hogy mivel az elmúlt éjszaka volt  először  fagy  itt nálunk, gyorsan becipeltem a hatalmas kukoricavirágokat, levittem a pincébe a muskátlit. De végig arra gondoltam, nem tudom jövőre képes leszek-e még ezeket visszacipelni az udvarba... 
Orsika-módszerével próbálok egyébként muskátlit  "átteleltetni" - majd meglátjuk lesz-e sikerem vele. Azért hagytam bőven töveket a cserépben is, ha a kísérlet esetleg nem sikerülne...)
Naszóval...

....a cipekedésen és udvartakarításon kívül azért ebédet is késztettem.
És mivel - az egyáltalán nem ünnepnapi - ebéd igen jóra sikeredett, gondoltam, akkor legalább ezt az egy pozitív eseményt megírom itt. Hátha valaki még nem próbáltam ezt a rántott zöldség-változatot.
Így nézett ki, mikor elkészült, a közbenső fázisokról nem készült fotó:


Ez rántott padlizsán és hagyma – de nem akárhogy, hanem morzsa helyet zabpehelybe burkolva ! Én így még sosem paníroztam semmit, aztán az ebéd készítése előtt eszembe jutott, hogy valahol olvastam  erről. Gondoltam, kipróbálom.
Hát mennyei volt ! Sokkal jobb, mintha morzsával készült volna.
Ajánlom próbáljátok ki !
Elvileg ehettem volna hozzá még krumplipürét is, de soknak látszott így ránézésre és elég is volt ebédre !

7 megjegyzés:

  1. Váljon egészségedre! Hasonló módon eddig még én sem paníroztam de jó tudni hogy így is finom!

    VálaszTörlés
  2. Nem kritika ! - bizonyára mindenki másképp' méri / nézi a hőmérsékletet. ( Én azt a http://joido.ttk.pte.hu grafikont nézegetem. ) Néha le is fotózom, az "utókornak." :-) Ott -0,5 volt a max. hideg. (Igaz,volt szél is, amiatt hidegebbnek érződött.) (Pl. szombaton reggel kb. 06-kor amikor boltba mentem.) :-( (Nekünk a 2 kukoricavirág ( dög nehéz) még mindig kint van. Lehet, az egyik (?) - kint is marad. ( Tavaly pl. túlélte ) Na, ennyit most. ( küldtem egy e-mailt nem sokkal ezelőtt.) (De nem muszáj válaszolnod,- mert el kellett mennem.)

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem így! Próbáld meg még kukoricapehellyel! Az unokák hagyta pelyheket összetöröm a nyújtófával és liszt helyett abban panírozom, isteni roppanós, finom!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ötlet - habár nincs kukoricapelyhem, de valószínű azért kipróbálom. Szerintem húst is lehet így rántani, azt hiszem a jövőben én ezt máskor is használni fogom.

      Törlés
  4. Legyen egészségedre!
    Sosem próbáltam ezt a fajta panírozást. A sült hagymát nagyon szeretem, bár rántva még nem ettem, rántott zöldségek közül számomra a legnagyobb kedvenc, a rántott krumpli. Amikor sütöm, dacára annak, hogy elég forró még, rájárok, ezért mire megvagyok a sütéssel, a tervezett mennyiségnek kb. a fele marad meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kísérletet megér a hagyma rántása is, szerintem nagyon finom. Rántott krumplit már én is csináltam - valóban az is jó.

      Törlés