2020. január 6., hétfő

Én szóltam….



„Az első világháború …….. 1914 és 1918 között, négy éven át tartó, Európából induló globális háború volt, amely összesen több mint 15 millió ember halálát okozta………
A háború közvetlen ürügye a szarajevói merénylet volt, de kitörésének valós okairól ma is vitatkoznak még a történészek.”

Ezek után ezt is el lehet olvasni:

„A szakértők már azt találgatják, milyen következményei lehetnek annak, hogy az Egyesült Államok bagdadi légi csapásában meghalt az iráni katonai vezetés egyik nagyon magas beosztású tábornoka. A válaszcsapások, az azokra adott válaszok, majd az újabb válaszok az egész világon tüzeket gyújthatnak.”


Nem, nem mondom, hogy kíváncsian várom a fejleményeket….
Én rettegve várom….


6 megjegyzés:

  1. Nem akarnám a helyzetet ( történéseket + a várható eseményeket) bagatellizálni,- viszont a "rettegve várásodat" ( megint) kissé "aggódva" olvastam. ( Talán még annyit, hogy sok mindenben "más idők voltak azok,"- most az I.v.h.-ra értve. )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, valószínű nem kell rettegni. Elég csak félni is.

      Törlés
  2. Trump lépéseitől nem vagyok már megijedve, mert É-Koreával szemben is pattogott, azután lecsendesedett a műsor. A muszlim világ meg mindig ilyen fenyegetőzős, bosszúálló, jobb is, ha nem vegyülnek az európaiak közé, barbár egy világ a dzsihadisták világa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csakhogy nem tudod "kizárni" őket a világból, vagy bezárni őket saát megbomlott agyú világukba - és ha egy oroszlán szabadon mászkál, akármit is megtehet....
      Igaz, míg le nem lövik....

      Törlés
  3. Amikor 2 repülö belehajtott a New Yorki ikertornyokba, az elsö gondolatom volt "most tör ki a 3-ik viagaború", amikor meggyilkolták Kennedy-t ugyanez volt az elsö gondolatom. Nem tört ki, de...Most is azt remélem, hogy a világdiplomácia müködni fog, csak milyen áron ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűen nem értem (persze mert a magas világpolitikát sem) szóval nem értem, miért nem tudják a "népek" békében hagyni egymást ? Jót lehetne erről beszélgetni - ha lenne kivel...
      Amúgy én is őszintén remélem, hogy nem kell a harmadik "világvége" háborút megélnem...

      Törlés