2020. január 9., csütörtök

Hova tovább ?

Hír, ami felvidít:
https://impressmagazin.hu/2019-legjobb-hirei/

DE !
Épp itt az ideje, hogy az "emberiség" a fejéhez kapjon és elkezdjen valami más módon élni. A gondom csak az, hogy - bár ezek igazán nemes kezdeményezések, de - a háttérben ott  ketyeg az a bizonyos óra, ez:  




200 000 évbe telt, amíg az emberiség száma elérte az 1 milliárd főt, de csak 200 év kellett ahhoz, hogy elérje  a 7 milliárdot.
(Érdemes a videót "mozi mód"-ra kapcsolni.)

6 megjegyzés:

  1. Láttam már korábban is a videót, elképesztő méretű a világ népesedése. Az adott terület (kontinens, ország) adottságai, kulturális és vallási szokásai is nagy hatással vannak a számokra. Éppen tegnap olvastam, hogy 2019-ben már augusztusban elértük azt napot amikorra felhasználtuk a Föld egy éves, megújulásra képes készletét. Sajnos évről-évre egyre korábban jön el ez a nap...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne féljek, vagy tartsak attól, hogy még az én életemben történik valami drasztikus dolog - de csak csak gondolok rá, mit tartogat a jövő a Föld számára ? (Pláne, az "előzményekre" gondolva, méginkább pláne, hogy tudom, semmi sem örök...)

      Törlés
  2. Lehet,(bizonyára) túlzottan lokálpatrióta lehetek (?) - (most csak városunkra értve ) - a felsoroltak között jó pár olyasmi van, ami Pécsett is megvalósult, vagy valósulgat... Szerintem, a legfontosabb az, hogy "kis méretekben" ki-ki tegye meg azt, amit csak tud, saját otthonában. (Ezt itt a " 2019 legjobb hírei" témával kapcsolatosan írtam (Amihez kissé,valamelyes kapcsolódik miniszterelnökünk 01/09.-i "bejelentése," pl. az illegálisan lerakott hulladékokról, ( meg a vizeket szennyező anyagokról.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jövőt illetően én nem "kis mértekben" gondolkodom.

      Törlés
  3. Természetesen a 2.témát sem akarnám lebecsülni,lekicsinyíteni, viszont kissé zavar (?) - (most csak hazánkra értve) - mi meg többen akarnánk lenni... ( szót sem, mi mindennel "próbálkoznak"... hogy többen legyünk. De ez - talán - most nem tartozik ide.) Szoktam mondani, ki-ki megtalálhatja ( a neten) azt a cikket, ami - esetleg- az ellenkezőjét állítja annak, amit ő igaznak gondol. (?) - vagy túlzottan aggódni kezd... Van pl. egy olyan cikk is, aminek az a címe : " Már látni,mikor áll meg a világ népességnövekedése." ( Googleba írva.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom azt írni, "hogy majd meglátjuk, kinek lesz igaza" ? Se te, se én nem fogjuk meglátni.(Tán azt kellene ideírnom még, hogy "szerencsére")

      Törlés