2020. január 26., vasárnap

Jön.. Jön.. Jön !

Csak úgy kérdezem...
Netán a korona vírus jelenti/hozza  a világ végét ?
Szóljon, akinek ez még nem fordult meg a fejében és írja meg, miben bízik. Különös tekintettel a magyarországi eü.viszonyokra....

Köszönöm !


https://www.origo.hu/nagyvilag/20200126-folyamatosan-frissulo-vilagterkepen-kovetheti-a-koronavirus-terjedeset.html

https://profitline.hu/Mi-is-ez-az-uj-koronavirus-Abran-mutatjuk-a-tudnivalokat-402975




9 megjegyzés:

  1. A pestissel sem jött el a világvége,az ebolával sem és ne aggódj ezzel sem jön el!
    Egész életemben az egészségügyben dolgoztam,én tudom,hogy milyen volt régen és milyen most.Sokkal jobb,mint régen volt,elhiheted.Persze,aki nincs benne,nem tudhatja...
    lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem dolgozóként, hanem ügyfélként "vagyok benne". Amikor egy kardiológusra majd 3 hónapot kell várni, amikor a legegyszerűbb szakorvosi rendelőbe min. egy hónapos várakozás után tudsz bekerülni - akkor azért nincs itt minden rendben...

      Törlés
  2. Csak nem ez jelenti a világvégét!!? nem hiszem. Vannak sokkal jobb eszközei az emberiségnek, hogy elpusztítsák a Földet mindenestől.

    Láttam egy videot a youtube-n, az volt a kísérő szövege: most már érti, honnan és miért indult el ez a koronavírus járvány. Majdnem elhánytam magam a látványtól is. Egy piac volt, ahol kígyókat árultak, denevéreket!!!!patkányokat!! húztak nyársra azt sütötték meg, meg kutyákat, macskákat meg általam nem beazonosítható állatokat. Hihetetlen volt :( ha megtalálom, bemásolom a linkjét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos nem találtam meg azt a videót, hiába próbáltam megkeresni :(

      Törlés
    2. Látok én is ilyen filmeket - sajnos, igaz, hogy óriási különbségek vannak emberi élet és élet között. És nagy kérdés, ki tehet róla ? Többnyire nem azok, akik legalul vannak...(Hacsak mérhetetlen szaporodásukkal nem nehezítik a helyzetet...) Kínából indult, de a globalizáció az emberek és áruk össze-vissza utazása miatt pillanatok (napok) alatt elért Európába.

      Törlés
  3. Egyetértek Orsival. Éppen tegnap olvastam egy cikket én is. A vírusról megállapították, hogy mérgeskígyóban kialakult mutáció, így nagy valószínűséggel a piacról indult, ahol a mérgeskígyó sült a csemege.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na de ha nincs marhahúsuk ? Kína nem Európa és egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy előbb utóbb itt is esznek majd kígyót-békát az emberek. Legjobb tudomásom szerint a sült sáska már kapható és állítólag finom. Csak szokás kérdése az egész. A kutya-macska evés is csak nekünk furcsa de annak, aki éhes és aki ezt megszokta, sőt úgy tart kutyát, mint más nyulat ?....
      Ettől függetlenül persze lehet, hogy a baj a kígyóból/tól indult....Mint azt már "megszokhattuk".....

      Törlés
  4. Ahány ház, annyi szokás. Van ahol a kígyó az ínyencfalat, van ahol a béka vagy a csiga, van ahol a marha gyomra. S nem is olyan régen fertőzött zöldség miatt haltak meg emberek. Szóval, nem az étel a hibás,hanem az ember, aki nem figyel a megfelelő higiéniára.
    Amúgy, most az jutott eszembe, hogy pl. a kutyáimat mindig oltattam koronavírus ellen. Vajon a mostani betegséget okozó vírusnak és annak, ami ellen oltattam, van valami köze egymáshoz?
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, az az igazság, amit írtál: a bajok oka többnyire az ember...
      Ezeket a betegségek pedig lehet, az orvosok se ismerik igazán - honnan is tudhatnánk mi, egyszerű kis földi halandók, hogy minek mi az oka, vagy következménye ? Próbálkozunk, aztán vagy van siker, vagy nincs.

      Törlés