2020. január 20., hétfő

Szegény öreg Erzsébet….



Nem szeretem a megosztó embereket és a megosztó eseményeket. Van bennük valami provokatív és én a békés egymás mellett élés híve vagyok.(Kérdezheted: a megalkuvásé ? Bevallom, akár még azt is el tudom képzelni bizonyos cél elérése, vagy valaminek megtartása érdekében.) Gyenge jellem vagyok ? Nem hinném. Egyszerűen szeretem a békességet és hagyománytisztelő vagyok. NEM forradalmár. Sosem voltam – bár ifjabb koromban próbálgattam a határaimat kicsit kitágítani – de aztán mégis úgy döntöttem, jobb a járt úton járni a járatlan helyett. (Nem bántam meg.)

Miért írom ezt? No, hát mert azt szeretném itt leírni, hogy nem értek egyet a kis brit .............(jelzőket töröltem) herceg és a ...............(jelzőket töröltem)  színésznő döntésével. Na, de lelkük rajta. Nem tudom, én megélem-e, hogy miképp végződik a sztorijuk. (Bár épp tegnap nyilatkozott valaki, hogy ez a házasság nem örök időkre szól – hát majd meglátjuk.)
Volt már a királyi családban olyan férfi, akit nem az esze, hanem egy kicsit lejjebb lévő testrész vezérelt és azért nem lett király. Vannak ilyenek. Sokfélék vagyunk, akár magyarnak, akár angolnak, akár csórónak akár királyfinak születtünk.
Én mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket….

Szegény öreg Erzsébet. Komolyan mondom, sajnálom….

Vigyázzatok, járatlan úton könnyű eltévedni !




 

10 megjegyzés:

  1. * Természetesen jogában áll mindenkinek úgy gondolkodnia, ahogy gondolkodik. Hogy mi a "megosztó" téma... az is relatív,- mert (szerencsére nem vagyunk egyformák.) ( Van,aki képes elviselni (hallgat) - és van aki "nekiugrik." (kommentálja) Épp' az előző napokban "keveredtem egy kis összetűzésbe"... amikor azt írtam X.Y.-nak ( igaz másoknak is ) Miért csak most tetszik "reklamálni ?" ( aggódni,mérgelődni, stb.) Miért nem akkor, amikor történt ? ( Igaz, te most a legújabb eseményeket írtad.) Vajon, a régebben történtek is "felzaklattak" ennyire ? - ( azokba sem halt bele Erzsébet...) (Mellesleg ebben a témában nincs szó a válásáról.) Véleményem szerint a szegény öreg Erzsébet nem ebbe fog belehalni. (Úgy legyen ! - mondom én.)

    VálaszTörlés
  2. Talán még annyit,- természetesen lehet úgy is mondani, hogy "nem az esze vezérelte.." stb.) ( Gondolom VIII.Edwardra értendő... kb. 1936-os történet ) - akinek az esetében volt még az a "német barátsága" is... (Látogatása Hitlernél - stb. ( Láttam róla filmet a Viasat (?) csatornán.) ( A napjaink történését : András yorki herseg... stb.) - meg ne is említsem. ( Más "hölgyekkel" meg én nem akarnék foglalkozni.)

    VálaszTörlés
  3. Szoktam mondani: ez az én blogom, azt írok bele, amit akarok, vagy amin gondolkodom, vagy ami a véleményem valamiről. Olvasni nem kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont - szerintem- a hozzászólók is írhatnak olyasmiket, amiket meg ők gondolnak.

      Törlés
    2. Igazad van, NÉVVEL vállalva a mondandóját, mindenki leírhatja a véleményt, és NEM BAJ, ha nem egyezik az enyémmel. De a nevét(nicknevét) írja le - mert enélkül törlöm a kommentet. Miképp most is tettem....Bocs, hogy a törölt hozzászólással együtt a te egyik kommented is ment, de a gép külön nem tudta kezelni.

      Törlés
  4. Nekem a telefonom bead híranyagot, leginkább a róluk szólókat. (Mondjuk, hogy miképp, az más kérdés, mert én a Blikknek amúgy nem vagyok olvasója.) Annyi mocskolódást, amit ők, főként a hercegnő feleség kapott én csak a Liptainál tapasztaltam. Valahol értem, azt gondolják, ha nem prominens család tagjai talán a figyelem is terelődik róluk. Elgondolkodtató, ha a királyi védőháló(?) alól kikerülnek a hiénák nem csapnak-e rájuk jobban? A szenzáció semmiért nem drága, szörnyű időket élünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ideig egészen biztos téma lesz akárhová próbálnak menekülni.Aztán majd jön más szenzáció, vagy egyéb "fontos" téma és akkor már ők se lesznek olyan érdekesek. Amúgy pedig: mindenki saját életének kovácsa - ha ők ezt választották, biztos tudják az okát. Lehet, hogy tényleg nehéz angol hercegnek és hercegnőnek lenni - amúgy pedig nem hiszem, hogy kiválva a családból - valaha is anyagi gondjaik lesznek.Akkor meg lehet, hogy igazuk volt. Majd eldől.

      Törlés
  5. Harry régebben is "problémás" volt a bulvár sajtó szerint, mert ugye(?) közel sem ismerik közelről annyian, mint amennyien látszatra.
    Hallottam, olvastam híreket róla régebben is, de Számomra nem releváns, a helyében viszont Én is ugyanígy tennék. "Légy Önmagad!" Én ezt az elvet vallom.
    Engem sokáig próbáltak befolyásolni, kicsit rossz felé terelni mint az beigazolódott, és pár éve, úgy döntöttem, hogy inkább elindulok arra, ahol az leszek, aki vagyok valójában, aki lenni is szeretnék, lassan, de biztosan célegyenesben vagyok, szabad és boldog vagyok, és még egyre boldogabb, és szabadabb. :-)
    Igaz ehhez, jó pár kemény harcot kellett megvívnom mindenféle emberekkel, de megérte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vitatom, hogy mindenkinek joga van az életét - legalább megpróbálni - kedve szerint alakítani. De azért van különbség ember és ember között. Vagy inkább emberi pozíciók között.Gyanítom Harry és Meghan élete nem az a kategória, ami az átlagemberé. Előnyeivel és hátrányaival egyaránt számolni kell.

      Törlés
  6. ÉN SZÓLTAM!!!!
    AKI NÉV NÉLKÜL KOMMENTEL A JÖVŐBEN IS TÖRÖLNI FOGOM!

    VálaszTörlés