tag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post6308036425565217116..comments2024-03-29T09:55:58.580+01:00Comments on Aranyosfodorka napjai: Luxusebédem lesz….aranyos fodorkahttp://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-7875252450549034902018-08-28T08:32:43.006+02:002018-08-28T08:32:43.006+02:00Az a megérzésem, hogy a feldarabolással vágod el e...Az a megérzésem, hogy a feldarabolással vágod el ezeket az "ereket" aztán megfő és már nem érzékelhető "hajszálnak". Mindenképp kipróbálom. Nyilván a sóskalevél "fiatalsága" is számít - de általában a fiatalabb leveleket szedik/árulják.aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-85958030243859174402018-08-28T08:28:03.142+02:002018-08-28T08:28:03.142+02:00Szerintem befogadunk ! :-) Szerintem befogadunk ! :-) aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-87313518898219694752018-08-28T01:28:53.222+02:002018-08-28T01:28:53.222+02:00Sóskaleves zsemlekockával, lehet klubtag? :-)
PZsSóskaleves zsemlekockával, lehet klubtag? :-)<br />PZsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-33218487787296143042018-08-27T22:49:08.733+02:002018-08-27T22:49:08.733+02:00Nem emlékszem, hogy valaha is feltűnt volna "...Nem emlékszem, hogy valaha is feltűnt volna "szálka/hajszál" az erek miatt. Vagy zsengén szedi Anya vagy az apróra vágástól, de mi sem turmixoljuk és ehető. Esetleg próbáld ki egyszer, megspórolhatod a tépkedés idejét és több vitamin is marad benne. :-)Kavicshttps://www.blogger.com/profile/17736004607952520893noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-15844909750241791692018-08-27T19:25:40.846+02:002018-08-27T19:25:40.846+02:00:-) Majd szólok, ha megalapítom a sóska-kedvelők k...:-) Majd szólok, ha megalapítom a sóska-kedvelők klubját. Ha nem is sokan, de leszünk néhányan.aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-38797424849865111342018-08-27T16:18:36.539+02:002018-08-27T16:18:36.539+02:00Nagyon szeretem a sóskát!Nagyon szeretem a sóskát!Monikahttps://www.blogger.com/profile/03697808689003455558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-54949488297254645642018-08-26T19:51:32.904+02:002018-08-26T19:51:32.904+02:00Lehet, meglátogatlak :-) és leszedem a sóskádat....Lehet, meglátogatlak :-) és leszedem a sóskádat... Nekem szerencsére egy-egy tányérnyi leves, vagy mártás nem okoz gondot.A paradicsom se, pedig érdekes módon néha van problémám a gyomorsavammal. Szoktam is mondani, a gyomrom se tudja igazán, mit is akar...De én dirigálok. És különben mindig van itthon Salvus. Ez a csodaszerem.aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-27720749440035720282018-08-26T19:48:21.555+02:002018-08-26T19:48:21.555+02:00Előre is köszönöm, de mindenképp próbálkozni fogok...Előre is köszönöm, de mindenképp próbálkozni fogok, hátha mégis...De lám, nem gondoltam, hogy ennyire megoszlanak a vélemények a sóska igényeit illetően. Talán a föld se mindegy, amibe ülteted - beszámolok róla jövőre mindenképp, mire mentem. Nekem nagy hűtőm van, épp ezért, hogy sok mindent bele tudjak pakolni. Egy egész 'zöldségbolt' van már most is benne, részben nyers, részben félkész állapotban.<br />Lecsón, paprika lekváron, gulyáskrémen én már túlvagyok :-)aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-57272313605390307592018-08-26T17:49:59.285+02:002018-08-26T17:49:59.285+02:00Igen, én is kitépkedem a szárát, otthon így láttam...Igen, én is kitépkedem a szárát, otthon így láttam :) Orsihttps://www.blogger.com/profile/06908552882036659073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-49296930008684552892018-08-26T17:48:31.546+02:002018-08-26T17:48:31.546+02:00Kedves Fodorka, ha itt lennél, állandó sóska ellát...Kedves Fodorka, ha itt lennél, állandó sóska ellátmányban részesülnél, ugyanis nálam meg itt megy tönkre a kertben, nincs már ezt sem aki egye. Nagyon ritkán készítem el, pedig imádom, de annyira "megdobja" a savamat, hogy bizony már félek ezt is enni.Orsihttps://www.blogger.com/profile/06908552882036659073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-27568282338672784512018-08-26T17:08:28.070+02:002018-08-26T17:08:28.070+02:00Szerintem nem mondható igényesnek. Nekem is van, a...Szerintem nem mondható igényesnek. Nekem is van, a helye inkább árnyékos.Elég "mostohán" szoktam vele bánni. Tavasszal megkapálom, aztán csak néha kap vizet. Bőségesen hozza a leveleket. Amikor hozza a magszárakat, akkor tövig levágom, s újra hajt. Én kis üvegekben tartósítom, felhasználáskor nem kell arra várnom, hogy kiengedjen. Dinsztelve, még forrón teszem az üvegekbe, ugyanúgy, mint a lekvárokat.<br />Most újra szedésre vár, szép üde levelei vannak, de most a paradicsommal vagyok inkább elfoglalva, lecsóeltevés következik először.<br />Ha nem sikerülne a vetésed, szívesen küldök töveket.<br />MarikaMarikahttps://www.blogger.com/profile/06439320098952744281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-45952585904619973312018-08-26T11:43:50.304+02:002018-08-26T11:43:50.304+02:00No majd beszámolók róla.Elsőre nekem se jött be - ...No majd beszámolók róla.Elsőre nekem se jött be - de akkor arra gondoltam (mint fentebb írtam), hogy én ültettem rossz helyre. De lehet, hogy mégse ? És a sóska igényes növény ? Majd kiderül.....aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-1457743229494719842018-08-26T11:42:02.738+02:002018-08-26T11:42:02.738+02:00Így igaz - a fiatalok - ahogy hallom, látom - élne...Így igaz - a fiatalok - ahogy hallom, látom - élnek/dolgoznak/programjaik, feladataik vannak... De az idősebbek közül se főz mindenki, - amit én nem értek ugyan, de elfogadom. Én azt mondom, 40 évig ettem az üzemi ebédet, elég volt. A hátralévő időben (remélem lesz is rá lehetőségem) szívesebben eszem a magam főztjét. Amúgy régen, amikor üzemiebédelő voltam, hét végén akkor is szívesen főztem. És a befőzés munka mellett is sikerült mindig.aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-52086426886626389022018-08-26T11:27:54.491+02:002018-08-26T11:27:54.491+02:00Azért a sóska nem olyan egyszerű, mint gondolnánk ...Azért a sóska nem olyan egyszerű, mint gondolnánk és mint fent írják. Nekem 2 helyen is volt, sőt, egyik helyen (Székesfehérváron) 4-szer vetettem az utóbbi 2 évben, próbáltam ősszel és tavasszal is, nulla kelt ki. Jelenleg a 2 városban van összesen 5 bokrom, az is úgy, hogy kettőt a húgom hozott. Szeptemberben újra próbálkozom a vetéssel.undercoverhttps://www.blogger.com/profile/17242839376772328941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-25454563838848432662018-08-26T09:47:35.636+02:002018-08-26T09:47:35.636+02:00Az a legjobb, akiknek van ideje és kedve magának v...Az a legjobb, akiknek van ideje és kedve magának vagy a család számára főzni, minél természetesebb alapanyagokból, már amennyire lehet. Én is ennek híve vagyok, bár sajnos ezt csak részben tehetem meg. Munka, és sok-sok egyéb kötöttség, korlát mellett (pl. reggel 7-től este 6-ig elvagyok a munkában, olyan helyen, ahol még bolt sincs), tehát sajnos nincs időm módom mindig magam elkészíteni ételeimet. Hét közben marad a futár által hozott készétel, ami egyébként nem túl drága és nagyon finom, változatos, csak hát nem voltunk ott a készítésénél, valójában mi honnan és hogyan került bele... Néha esténként vagy hétvégén próbálok én is magam készíteni, de akkor ez a programok lemondásával jár. Szóval nem könnyű, annak akiknek nem sok szabadidő áll rendelkezésre.Endinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-91512142849336978972018-08-26T09:28:11.026+02:002018-08-26T09:28:11.026+02:00Lásd fentebb: ki fogom próbálni újra jobb helyet k...Lásd fentebb: ki fogom próbálni újra jobb helyet keresve neki....<br />Igen, mi kitépjük az "erét" - én nem turmixolom/paszírozom és akkor nagyon nem szeretem, ha azok a szálkák -mint valami hajszál- a számba kerülnek. Igaz, felaprítással még nem próbálkoztam. Én az egész ill. félbeszakadt leveleket párolom olajon, és kevergetés közben lesz az állaga olyan, amilyennek én szeretem.<br />De ki fogom próbálni egyszer az aprítást, hátha jó lesz úgy is, és munkát, "anyagot" spórolnék meg vele.aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-89199274472022573152018-08-26T09:20:52.028+02:002018-08-26T09:20:52.028+02:00Jó pár éve kísérleteztem vele, de talán nem a legj...Jó pár éve kísérleteztem vele, de talán nem a legjobb helyre ültettem (árnyékba) - és nem mentem sokra vele. Lehet, jövőre - a virágok hátrányára - keresek neki valami jobb helyet. Végülis virágot enni nem lehet, sóskát meg igen.aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-21270504056780398012018-08-25T16:59:20.056+02:002018-08-25T16:59:20.056+02:00Pontosan erre gondoltam én is, mint Lélekajtós, mi...Pontosan erre gondoltam én is, mint Lélekajtós, miért is nincs neked saját sóskád? Abban a csepp kerben annak is lenne helye.<br /><br />Jól látom, Te kitépkeded az erek közül a fennmaradót? Ez még nem hallottam. Mi durván felvágjuk, ahogy a spenótot is és dinszteljük, ízesítjük.<br />Imádom a sóska minden fajta elkészítését. Az idén kóstoltam egy újabb ízét tökmagolajjal és nekem az is bejött. Itt írtam róla: https://kavicsokesgondolatok.blogspot.com/2018/07/sztereotipiak-nelkul-muncheniek-tava-2.htmlKavicshttps://www.blogger.com/profile/17736004607952520893noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4805663694228831913.post-38109831031400026422018-08-25T12:54:47.955+02:002018-08-25T12:54:47.955+02:00A sóska évelő és igénytelen,minden talajon megtere...A sóska évelő és igénytelen,minden talajon megterem.Ha most vetnél egy félreeső helyre egy sort,tavaszra bőségesen ellát a levelével.Minél gyakrabban levelezed annál jobban terem.Ha csak pár tőre van helyed,azt is megéri vetni.<br />Én is imádom.A tyúkhús leveshez a többieknek paradicsommártás,nekem sóska volt,mert éppen friss sóskánk volt.<br />Lélekajtós.Anonymousnoreply@blogger.com