2018. március 14., szerda

Szomorú hír

Ha valakit csodáltam, ha valakit kedveltem, akkor ez Ő volt:

https://24.hu/tudomany/2018/03/14/meghalt-stephen-hawking/ 
 


Megszámlálhatatlan előadását láttam/hallottam. Olyan világba vitt, ami mese és valóság volt egyszerre. Én nem láttam őt, én hallgattam. S amikről mesélt az számomra a csodák birodalma volt és marad mindörökre.
Szomorú vagyok, de tudom, hogy rajtunk a sor...
Szeretnék vele valahol abban a másik világban találkozni... 

Német nyelvű film róla, nagyon jó !

https://www.youtube.com/watch?v=jSCOZ1jYgwY&t=1653s

5 megjegyzés:

 1. Nem régen olvastam:
  "A hatodikos erkölcstan tankönyv például az őrült, gonosz tudósok jelentette veszélyre hívta fel a diákok figyelmét. Mindezt korunk egyik legismertebb tudósának, a súlyos betegséggel küzdő Stephen Hawking fényképével sikerült illusztrálni."
  PZs

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szégyen, felháborító és aki ezt tette, az a taplóság legalsó fokánál is alacsonyabban áll.

   Ezt olvasd el:
   https://zoom.hu/hir/2018/03/05/bornirt-fegyelmezessel-es-hazaszeretettel-tomik-a-negyedikesek-fejet/
   És ez a DR. MESTER MIKLÓSNÉ a Tankönyvesek Országos Szövetségétől 2005-ben elnyerte az Érdemes tankönyvíró kitüntető címet.
   Én nem tudom, ki ő és nem tudom, ki intézte neki, hogy ezt a díjat megkaphassa, sőt azt sem tudom, milyen lehet a többi tankönyvíró, ha ez a személy kitüntetésben részesült.
   De aki ilyenekkel tömi a gyerekek fejét, mint amik pl. itt olvashatók, hát arról megvan a véleményem. Kár persze, hogy ez csak az én véleményem, de mivel állítólag szabad országban élek, hát leírom. Szerencsére gyerekem nincs, de vannak a rokonságban. Sajnálom őket….
   És most ne gyertek nekem a Rákosi meg a Kádár korszakkal. Az se volt jó…de hogy nem felfelé, hanem lefelé haladunk, az szomorú.

   Törlés
  2. Ebben a cikkben olvastam, amiről írtam.
   PZs

   Törlés
  3. Felháborító.
   Az így gondolkodók a körme piszkával sem érnek fel (egy) Stephen Hawking-nek.

   Törlés
  4. Gondolom rákerestél erre a nőszemélyre a neten - és láttad, hogy hol, mennyit szerepel a neve...EZ az elképesztő...hogy ilyeneknek van publikálási lehetőségük, sőt... a gyerekeket is ilyesfélék oktatják.Szégyen !! Pedig olvasható a munkáját kritizáló írás pl. itt is:http://hvg.hu/elet/20170508_mindent_rosszul_csinalo_gyerekekrol_tanknyv_iskola_cegledi_zoltan és ezek szerint ez semmit nem számít. Csoda, ha a gyerekekből olyan felnőtt lesz, amilyen, ha ilyesmiket KELL tanulnia ? Ki a fene bízza meg ezeket a taplókat, nevezi ki és hatalmazza fel őket, hogy jó pénzért ilyen szégyellnivaló baromságokat írjanak ?
   Nézd meg itt "írói tevékenysége" eredményeit:http://konyvtenger.hu/szerzo/dr-mester-miklosne

   Törlés