2018. július 25., szerda

Depi, reménysugárral....


Néha napokig nem találok jókedvre derítő híreket…

Láttam egy filmet a Galapagos szigeten élő, veszélyeztetett leguánokról.
(Bocs, ez német nyelvű)Az az El Niño irtja rendesen őket...10 millió évet kibírtak... kérdés a mostani változásokhoz tudnak-e majd alkalmazkodni ?

És persze láttam az éhen halt jegesmedve utolsó perceit is, amit - gyanítom - nagyon sokan láttak már....

Világ, mi lesz veled, mi vár rád és azokra akik itt maradnak  ?.....
Idáig jutottam a siránkozásban, amikor gondoltam, rákeresek a jegesmedvés kép  fotósára.

Nos, hogy a mai szomorú hangulatomat kissé pozitívvá változtassam, azért  mutatok más képeket is. Elöljáróban azonban pár szó Paul Nicklenről (Nem szégyellem, még nem figyeltem fel a nevére, holott - most derült ki, láttam azért már fotóit.) A wikiben sajnos csak angolul szerepel az életrajza, a fordítóval úgy ahogy lefordíttattam. (Megjegyzem nagyon pocsék a magyar nyelvű fordító program, nem is értem, miért ?) 50 éves, kanadai születésű, a National Geographic fotósa. Szívet-vidámítónak beteszem ide néhány kedves, szép képét:Megdobogtatta a szívemet....Hát nem csodálatos fotók ???
Van remény ???

Képek innen:2 megjegyzés:

 1. Én láttam egyszer egy filmet, ahol egy csontig soványodott jegesmedvét filmeztek, azt hittem megszakad a szívem, napokig kísért a kép :((
  És ezek csak azok, amit filmen látunk, vajon mennyi tragédia van a valóságban, amit nem filmeznek?...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem azt a filmet, azt a medvét láttad, amiről írtam. Szomorú. Bár nem írtam, de azt is hallottam, találtak "tejeskávé" színű medvét, amiről azt gondolják, hogy egy jeges és egy barna szerelméből született. Ez lehetne - a sarki jég olvadása után - egy variáció.
   De bizonyos fajok, állatok és növények eltűnése várható, igaz, ez egy folyamat, a Föld történelme során voltak ilyenek. Csak az a különbség, hogy x ezer éve nem az ember okozta a kipusztulásukat. Most mi vagyunk az ok (többnyire).

   Törlés