2025. november 29., szombat

Banános

 Nem mondanám, hogy a legkedvesebb gyümölcsöm a banán. De néha veszek/kapok egyet-egyet – és akkor azért valahogy elfogyasztom. Nemrég jutott eszembe egy jó régi recept, amit ma újra megcsináltam, s remélem, nem fogok erről megfeledkezni, mert ebben a formában igenis ízlett a banán…

Tehát: kevés vajon picit megpárolni a banánszeleteket,  melegített tányérra téve megszórni darabos dióval, meglocsolni kevés mézzel és meghinteni fahéjjal. 
Azt kell mondjam, finom csemege. Érdemes kipróbálni, ha valaki még nem ismeri.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ! Nekem kedvenc gyümölcsöm 2-3 darabot szoktam venni egyszerre de éppen ma fogyott el. Legközelebb kipróbálom én is ilyen változatban is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem ízleni fog és 1 banán így elkészítve gyorsan elkészül desszertnek ebéd után.

      Törlés
  2. Finom lehet a desszerted, így mézzel és fahéjjal! Így még nem ettem, általában mindig csak frissen.
    Nekem nagy kedvencem a banán, gyerekkorom óta, amikor még sorban kellett állni érte, és ritkán lehetett kapni. És "ünnepnapnak" számított, ha ehettem 😄.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javaslom próbáld ki - nekem legalábbis ízlett, pedig "csakabanánt" annyira nem szeretem...de a dió meg a fahéj megbolondítja...

      Törlés
  3. Én rugalmasabban csinálnám: először megenném a banánt, aztán ennék egy kávéskanálnyi mézet és zárnám a nasit néhány szem dióval.

    VálaszTörlés