Akit esetleg érdekelne, íme a nálunk nagyon népszerű bodzaszörp receptje:
10 szép, nagy /lehetőleg virágporos/ bodzavirágot szedünk, valami védett helyen, semmi esetre se útszélen, vagy bármiféle autós forgalom közelében…
Beletesszük egy 5 literes nagy üvegbe /én lemosatlanul teszem el, megbízható helyről szedve, hogy a virágpor se vesszen teljesen kárba/
15 dk cukrot megpirítunk világosbarnára, felöntjük 4 liter vízzel, hozzáadunk még 85 dk cukrot, és felforraljuk. A forralás végén beleteszünk 2 kávéskanál borkősavat és egy citromot felvagdalva.
Ráöntjük a bodzavirágokra és 2 napig állni hagyjuk. /Nem kell kevergetni/
Leszűrjük, ismét felforraljuk, üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Akár a következő bodzaszezonig is eláll.
Ha csak friss fogyasztásra szánjuk, nem szükséges másodszor is felforralni, a hűtőben elég sokáig eláll úgy is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése