Tegnap délelőtt
piacon (is) jártam, mert tejet kellett
vennem a joghurtomhoz és már igencsak megkívántam egy jó kis nyári káposztás
palacsintát is. Ám közben „elcsábultam” erre-arra, vettem cukkínit, karalábét,
sárgarépát is. Délután aztán nekiálltam és megsütöttem a káposztás
palacsintákat és közben kísérletet tettem egy vega-fasírtra is. A massza kész,
ma a gyerekeknél megsütöm, de nagyon kíváncsi voltam, milyen is lesz,
(nehogy má’ leégjek az újításommal !) így hát két picit kisütöttem magamnak.
Csináltam hozzá pompás nyári salátát,
(káposzta-uborka-hagyma-paprika-paradicsom) -
nagyon jó ebédem lesz holnap !
Ha
valakit érdekelne a vega-fasírtom, íme, a következőkből raktam össze: Lereszelt
sárgarépa és zsenge kis cukkíni
(belestől,héjastól) zabpehely, napraforgó-, szezám- és lenmag, kevés fokhagyma, egy fej párolt, összeaprított vöröshagyma, grillcsirke
fűszersó, és tojás. ( minden méretlenül, "gondolom-formán") A tojás kivételével
a dolgokat egy lefedett jénaiban betettem a mikróba, ráöntöttem 1 dl vizet, 20 percig megpörgettem, ugyanis
attól tartottam, a répa kemény marad. Így azonban kissé megpárolódott minden.
Ezután kevertem hozzá a tojást és formáztam belőle kis fasírtokat. (Nem könnyű
a formázás, mert eléggé puha a massza.) Olajban kisütöttem. Pompás ! A salátámról
már szó se essen ! Azt nem számoltam ki,
hogy olcsóbb-e a fasírt, mintha húsból csinálom, de a változatosság állítólag
gyönyörködtet – így hát néha ilyesmit is kell/lehet az asztalra tenni.
Köszönöm a receptet! Nagyon jónak tűnik. Legutóbb dióval helyettesítettük a húst. Igaz, hogy töltött paprikánál, de nagyon finom lett. Minden más a szokásos, csak húsmentesen. A fasírthoz is ajánlották már a diót.
VálaszTörlésKi fogom próbálni a diós variációt. Ennek a családomban is sikere volt tehát nagy a valószínűsége, hogy bekerül a gyakran használt receptek közé.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, én is kipróbálom!
VálaszTörlés