Sehol se
olvastam, de ettől még lehet, hogy valaki már próbálta, s szerepel a neten…
Alulra: vegetás lében főtt köles
Rá:a megmaradt
csirkemellet kevés párolt hagymával összefőztem és ledaráltam
Majd: párolt
kelkáposzta, de jó sok
Erre:
ismét köles
Meglocsolva:
tejföllel,
Meghintve majorannával, pici borssal: a káposztás réteg is meg a teteje is
Végül félig főtt sárgarépa ráreszelve, dísznek, hogy ne legyen olyan sápadt :-)
Végül félig főtt sárgarépa ráreszelve, dísznek, hogy ne legyen olyan sápadt :-)
Sütőben
átsütve.
Sajnos a
legvégső stádiumot nem fotóztam le – de majd csak megoldja az, aki ilyent akar, kép nélkül is :-)
Szóval
amikor kivettem a megenni szándékozott adagot a tányéromra, akkor még egy kis
szezámos-lenmagos keverékkel is megszórtam.
Mivel egyedül ebédeltem, evés után megdicsértem
magam: Jót főztem ! Ha kipróbálod, megerősítheted a véleményemet.
Épp' tegnap hallottam egy sportolótól,szeret "kitalálni" ételféleségeket "magától," - majd később "rámegy" a netre...és tapasztalja,hogy más is "kitalálta" már,de annak ellenére úgy tartja,- az ő "kitalálmánya."
VálaszTörlésMás : lehet, azért nem tudod megnézni az általam küldött linket (SuperTv2) mert nem várod ki azt az időt,amíg lemegy előtte a reklám ? (vagy egy bizonyos időt,amíg betöltődik.) Na, nem lényeges,csak jutott eszembe, mert én meg az RTL videoit nem tudom megnézni, de az kiírja,mi az oka.
A mi éttermünkben már egyszer ettem kölessel készített rakott kelkáposztát. Ők spóroltak a kelkáposztával, pedig azzal nem szabad. A reszelt sárgarépa a tetején jó ötlet, sokat javít a kinézetén. Előbb, vagy utóbb ki fogom próbálni.
VálaszTörlésNagyon jót találtál ki! Látod, milyen ügyes vagy? Ilyeneket eszünk mi is! :) Kipróbálom, de teszek rá mozzarellát, vagy joghurtot is, nekem a rakottakra kell valami csusszanós! :)
VálaszTörlés:-) Örülök, hogy szimpatikusnak találtátok !
VálaszTörlésTiff: miként írtam, van ám rajta tejföl (zsírszegény) emiatt aztán egyáltalán nem száraz.Persze a mozzarella nyilván nem ront rajta. (Én még nem ettem mozzarellát - biztos finom.)