Zöld
napok vannak nálam.
Azt
hiszem írtam róla múltkor, hogy a brokkoli szárából milyen pompás krémlevest
lehet főzni - na az volt a levesem, tekintve, hogy előtte napon sajtmártásos párolt
brokkolit ebédeltem… Ez után kedvenc kelkáposzta főzelékem következett.
Az ehhez használt
káposztafejből félretettem pár levelet a következő napi ebédhez.
Ennek a receptje
következik. A kel-leveleket kicsit megpároltam (nem kell szétfőzni!), egy
vastagabb szelet főtt sonkát felkockáztam, belegöngyöltem 2-2 káposztalevélbe,
majd ezeket a káposzta-rudakat tojásba és zabdara-búzakorpa keverékbe forgattam
és a sütőben kevés olajon kisütöttem. Nem kívántam hozzá savanyút, de talán azt
is lehet hozzá enni. Ebéd-kísérő pedig az orvos által előírt 1 dl.
vörösbor. :- )
Az alábbi képet pedig pár napja találtam, idebiggyesztem, mert azóta se tudok ránézni úgy, hogy ne mosolyogjak... Hátha szerzek nektek is egy vidám percet.
Kép helye:http://trollfesz.cc/i/196787.jpg |