Ez egy
szülinapra készült, "nagycsaládos" dió torta – csak úgy dicsekvésből mutatom
meg, mert volt vele sikerem, s mostanában minden kis sikerélmény számít. Meg
különben is rég sütöttem diótortát, ami kívül belül diós volt.
12 tojásból
készült, dupla adag – elfogyott….
A tejszínhabot csak a tányéron "fújtuk" rá.... 😃
A tejszínhabot csak a tányéron "fújtuk" rá.... 😃
Hű! Gratulálok!!!!Sütnöm kellene......Nagyon fincsi a diótorta,nem csoda ,hogy elfogyott.
VálaszTörlésSzokás szerint ez nálunk az ajándék egy része.
TörlésNekem is kedvencem. Az igazi, amilyent te is sütöttél.
VálaszTörlésAzt hiszem nincs másik torta, ami ezzel vetekedhetne az én "kedvenc-listámon".
TörlésSzia! Megírod a receptjét is? Megcsináltam az ananászos tortádat, csodás lett! Biztos ez is isteni. Örülök, hogy folytatod a blogírást! Egy zugolvasód :) Berni
VálaszTörlésSzia Kedves kis zugolvasó! :-)
TörlésA receptet megírom, de mivel én már csak úgy "találomra" sütök,egy kis sk. ügyességre és találékonyságra is szükséged lesz.
12 tojásos piskóta a tészta. Gondolom, piskótát már sütöttél, a lényege minden piskótának, hogy jó keményre vert (cukros) hab kell hozzá és a végén a sárgáját, meg a lisztet, amibe egy kevés szódabikarbónát szoktam tenni, lágyan hozzákevered, azzal már nem kell verni, mert összeesik a hab. (Jelen esetben a darált dió is csak a végén került a masszába) Papírral bélelt formában sütöm (nem ragad oda).
A krém kb. 3/4 l. tejből 3 vaníliapudinggal fűzött jó sűrű puding. Amikor kihűlt, akkor adtam hozzá a kb.20 dk Rama-t, és a darált diót és egy kevés rum aromát. Kész.
Sok sikert a kipróbáláshoz, mert ízleni biztos fog !
Így, estére meglátni ezt a tortát???!! ránézésre is bűnözés, de olyan szívesen bűnöznék belőle :D
VálaszTörlésHa lehetne virtuálisan küldeni, a következő ilyen alkotásomból küldenék neked :-) Akár este is.
TörlésNa jó, csak egy kicsi szeletet....
Minden ami diós!!! Nagyon guszta, megértem, hogy sikered volt vele. :-) Én mindig így készítem a piskótát és szinte mindig teszek is bele diót (olykor mogyorót), "sima" piskóta ritkán készül nálunk.
VálaszTörlésNekem is a diós a gyengém, de magamnak nem szoktam sütni. Mogyoróval meg még nem is próbáltam, bár biztos nagyon finom az is - igaz, ennek nyilván az az oka, hogy dió "terem" a családban - mogyoró meg nem :-)
Törlés