A képen egy
teljesen egyszerű, normális almás-béles látható. De ha rányomsz a tetejére egy
kis habot, állítom, vetekszik a legdrágább cukrász-süteménnyel:
Egyéb ötleteim:
Cukorborsó
főzelékből új leves
A főzelék egy
részét kiveszem, leveskockával felhígított vízzel (esetleg maradék húslevessel)
felforralom, leturmixolom, átpasszírozom, főtt kukorica benne a levesbetét. Nagyon
finom volt!
Húslevesből
megmaradt krumpli, sárgarépa, és maradék virsli
Kisebb
kockákra, szeletre vágom, kevés zsíron (én ritkán használok olajat) megpirítom,
káposztasalátával ettem.
Valamilyen
„tejszínmártásos” csirkemellből : ananászbefőttet felkockáztam, a mártáshoz egy
kevés ananászlevet is öntöttem, összeforraltam. Rizzsel ettem.
Maradék
bablevesből: Bármennyire szeretem, meg
lehet unni. Leturmixoltam, és pirított zsemlekockával „krémlevesként” már
ízlett.
Ugyancsak
maradék pörkölt. Ezt lehet a legjobban használni, mert kevés lével leturmixolva
és mindenfélével feljavítva kenyérre kenhető feltét.
De: már
próbáltam a maradék pörkölthúsból fasírtot csinálni –
zöldségekkel megbolondítva – ez is jó volt.
Levétől
megszabadított lencsefőzelékből is csináltam már „vega-fasírtot”. (Úgy, mintha
a lencse hús lett volna)
Egyébként
fasírtot szinte mindenből lehet csinálni – én szeretem, salátákkal jó ebéd.
Pl. Maradék és mindenfélével
ízesített, vagy zöldséggel kevert rizsből/bulgurból is csináltam már „fasírtot”.
Én
mindenféle zöldséget szeretek kirántva. Még a krumplit is (előtte kicsit meg
kell főzni!)
Próbálkozz, ha kedved van és ha új, "átalakítós" recepteket küldesz, előre is köszönöm !
Osztom a véleményedet gyakran használok ilyen praktikákat. Maradék pörköltet általában tejföllel feljavítom leturmixolom pár darab palacsintát készítek amiből pár darabot megtöltöm a hússal leöntöm a szósszal. A többi palacsintából lesz a desszert lekvárral ízesítve! A rántott krumplit én előtte nem főzöm meg vékony szeletekre vágom kicsit besózom állni hagyom majd panírozom.
VálaszTörlésEzért vagyok Éva rendszeres olvasód. Nálad is lehet találni igen jó, olcsó, és mégis finom étel-féléket - nem is egyet próbáltam már ki.És nem igaz, hogy azért nem főznek a fiatalabbak, mert nincs idejük. Szerintem se fantáziájuk, se türelmük, se kedvük nincs. Persze, tisztelet kivételnek - mert én is ismerek otthon szívesen konyhatündérkedő fiatalokat!
TörlésBogárka, szegődj el egy étterem konyhájába, ott kiélheted átalakítós kedved, lehet, új fortélyokat is tanulsz...pusssz (Nem piszkálódásnak szánom, a kis háztartásoknál ez a bevett módszer.tojásrántottát lehet 1 személyre készíteni, de húslevest..
VálaszTörlés,.. (HM)
Bizony lehet húslevest is készíteni, sőt elvileg akármit egy személyre - ha van egy óriási fagyasztód. Mert nekem van, és ezért nem gond naponta más más ételt enni, még ha egyféléből akár három adagot is készítek. A tisztára szűrt húslevest is lefagyasztom - ámbár tudom, vannak kivételes ételek, amik nem kedvelik a fagyasztást. Nos, olyanokat ritkán, vagy kis adagot csinálok.
TörlésNagyon érdekel a téma engem is, igyekszem én is mindig újrahasznosítani az ételt is, de sajnos keveset tudok a témáról. Volt, hogy próbáltam heti láncmenüt összeállítani, de a neten sem találtam sok tippet és ez elszomorít. Eléggé kreatív vagyok főzés terén, de az ételek újrahasznosításában nem... :( Erre miért nincsenek blogok, oldalak? Vagy vannak, csak én nem ismerem őket? Nagyon hálás lennék még ilyen és hasonló tippekért!
VálaszTörlésKöszönöm a mostaniakat, megjegyzem őket!
Majd gondolkodom még, és megírom az újabb ötletek.Sokszor hirtelen elhatározásból születnek új dolgok és néha csak egyszeri esetről van szó.
TörlésAmiket itt írtam, ha kipróbálod, meglátod egyszerű dolgok, és tényleg az benne a jó, hogy egy "megunt" ételt szinte teljesen át lehet alakítani. Az én egy személyes háztartásomban jók ezek a variációk, mert nem szívesen eszem napokig ugyanazt.