Kedvenc ételeim egyike....Abszolút egészséges, nem hizlal (!) kicsit ugyan macerás, dolgozni kell vele - na de még a zsíros-kenyeret is meg kell kenni... Gazdaságos is, mert egy alkalommal legalább három, ha nem négy vacsorányi ennivaló készül el. Az alapot lezárt tetejű dobozban (öntet nélkül) el lehet tenni és a felhasználás napján kell hozzáadni az „egyebeket” – sajt, húsféle.
A saláta alkatrészei
1 közepes kínai kel felszeletelve (alsó 10 cm-t inkább zöldséglevesbe főzöm)
Reszelve,
aprítva:
1
karalábé, 1 kígyóuborka, 1-2 sárgarépa, 1 kisebb jégcsapretek, 2 zöldpaprika, 1 édes piros
színű paprika, apróra darabolt karfiol, 1 fej hagyma, apróra vágva, (mikróban
kicsit „megmelegítve” – hogy elmenjen az erős illata) 3-4 gerezd fokhagyma
összenyomva. Lehet persze mást is hozzátenni (pl. cékla), de én nem szoktam….
Ez az alap és ehhez aztán bármi adható: de csak a fogyasztás előtt ! (felvágott, sajt, virsli…)
Öntet:
sovány tejföl és joghurt fele-fele arányú keveréke, bele vegeta(por), vagy
esetleg házi készítésű "vegeta" ízlés szerint.
Remélem, ízleni fog !
Finom lehet a végeredmény mikor már az öntet is rajta van!
VálaszTörlésNagyon jó, és egészséges étel, kipróbálásra ajánlom.
Törlés