2020. november 13., péntek

Kínaikel salátám

Kedvenc ételeim egyike....Abszolút egészséges, nem hizlal (!) kicsit ugyan macerás, dolgozni kell vele - na de  még a zsíros-kenyeret is meg kell kenni... Gazdaságos is, mert egy alkalommal legalább három, ha nem négy vacsorányi ennivaló készül el. Az alapot lezárt tetejű dobozban (öntet nélkül) el lehet tenni és a felhasználás napján kell hozzáadni az „egyebeket” – sajt, húsféle.

 


A saláta alkatrészei

1 közepes kínai kel felszeletelve (alsó 10 cm-t inkább zöldséglevesbe főzöm)

Reszelve, aprítva:

1 karalábé, 1 kígyóuborka, 1-2 sárgarépa, 1 kisebb  jégcsapretek, 2 zöldpaprika, 1 édes piros színű paprika, apróra darabolt karfiol, 1 fej hagyma, apróra vágva, (mikróban kicsit „megmelegítve” – hogy elmenjen az erős illata) 3-4 gerezd fokhagyma összenyomva. Lehet persze mást is hozzátenni (pl. cékla), de én nem szoktam….

Ez az alap és ehhez aztán bármi adható: de csak a fogyasztás előtt ! (felvágott, sajt, virsli…)

Öntet: sovány tejföl és joghurt fele-fele arányú keveréke, bele vegeta(por), vagy esetleg házi készítésű "vegeta" ízlés szerint.

Remélem, ízleni fog !




 

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet a végeredmény mikor már az öntet is rajta van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó, és egészséges étel, kipróbálásra ajánlom.

      Törlés