Tiffanylda kérésére itt a grillázsos ostya receptje:
/Az alábbi massza 1 cs. nagy méretű, 6 db-os nápolyi-laphoz elég úgy, hogy 2x3 lapot kenünk meg./
25 dk vaj /vagy magas zsírtartalmú margarin/
25 dk cukor /egy része lehet vaníliás cukor is/
8 tojás sárgája
Fentieket (hidegen) jól kikeverni
Beleönteni 30 dk apróra darabolt /mixerben durvára vágott/ diót
25 dk cukrot egy lábosban karamellizálni óvatosan, hogy le ne égjen, majd beletenni a fenti kikevert masszát. Simára keverni.
Ha csomós, (általában az !) gyenge tűzre visszatenni, állandóan kevergetve a csomók felolvadnak.
Ha hűlni kezd, és már kenhető, megkenjük a masszával a lapokat. Ha kész, letakarjuk egy sütőpapírral és valamiféle nehezéket teszünk rá. Hideg helyre tesszük. Ha kihűlt, szeletelhető.
Ha fel nem falják a vendégek, hideg, száraz helyen (NEM hűtőben) eláll egy darabig ! :-)
A maradék 8 tojásfehérjéből és egy cs. vanília pudingból madártejet lehet készíteni, vagy habcsókként felhasználni.
De szep,nagyon fini lehet valoban! Tiffanylda milyen jol tette,hogy elkerte a receptjet! en is koszonom,megorzom,mert kiprobalando! :)
VálaszTörlésNem fogsz csalódni benne. Egy baja van: hamar elfogy.
TörlésKöszönöm szépen, hogy leírtad! :) Szerintem nem csak én fogok profitálni belőle. Mindenképp megcsinálom!
VálaszTörlésSokat csinálj, mert nagyon hamar "elpárolog".... :-)
TörlésMindenképp! Csak dupla adag esetén a 16 tojás, meg 60 dkg dió egy kicsit elgondolkodtat...
TörlésErre szoktam én mondani: egyszer van karácsony egy évben.És én mást nem sütök.
TörlésNagyon vonzó ez a sütid már rácsodálkoztam régebben is, csak ne lenne ennyire drága a dió.
VálaszTörlésÉva, ha hozzá tudsz jutni valahol sótlan földimogyoróhoz, szerintem abból is lehet és az sokkal olcsóbb. (Aldiban, Lidlben vettem már.)Bár még nem próbáltam a diót azzal helyettesíteni.
TörlésMost ismét rákerestem a receptedre. Lehet hogy nem jól értem de akkor 2x25 dkg cukor kell ehhez a mennyiséghez mert egyszer írod hogy kikeverni, majd később ismét 25 dkg cukrot karamellizálni és összekeverni? Köszi előre is!
Törlés