Nem tudtam a csábításnak ellenállni, t.i., hogy ne azt a címet adjam a mai bejegyzésemnek, amit adtam :-)
Nem tudom, ettetek-e már kakit, (azaz datolyaszilvát)de ha nem és valamiképp hozzájuttok (aszalt változatához), garantálom, ízleni fog. Leginkább az aszalt fügére emlékeztet, fügemagok nélkül.
Hogy miket meg nem ér az ember vénségére !
Én is ültettem régen egy fát,bőségesen terem.Csak akkor ehető,ha megpuhul,illetve mi is aszaltunk.Nem tálcán,aszalóban,mint a gombát,szeletelve,hanem vékonyan meghámozva és egyenként felakasztva egy rúdra,amit a radiátor fölé akasztottunk kb 10 centiméterre fölötte.Jó széles a radiátor,sok elfért rajta.Tényleg finom aszalva is.Januárban még a fáról is szedtünk.
VálaszTörlésVan egy naspolya fánk is,még mindig rengeteg van rajta és ehető is.
A gyerekek miatt úgy ültettem fákat,hogy a legkoraibbaktól a legkésőbbiekig mindig legyen gyümölcs.
Anci
Nekem ez a dolog nagy élmény volt, hogy őszinte legyek, nem ismertem, pláne nem ettem - de nagyon ízlett.Igaz én a fügét is szeretem, vagy bármi más aszalt gyümölcsöt, áfonyát, mazsolát, stb...
Törlés