(mert megeszem...)
60 dk liszt,
50 dk Rama,
30 dk reszelt sajt, ( ennek zömét a tésztába bele kell keverni, a maradék jön a tetejére csak)
6 ek. hideg víz,
3 ek. 10 %-os ecet, (ecet, víz összekeverve)
1 ek. tejföl,
1 púpos kávéskanál só.
Összegyúrni, nyújtani – bele a tepsibe. Ott tojással bekenni, felvagdosni csíkokra, sajttal megszórni, sütni.
(Nem kell bele se sütőpor, se élesztő!).
Ilyen lesz:
Finom lehet, mi is szeretjük a sajtos ropogtatni valókat 😊.
VálaszTörlésEl nem cserélném semmi bóti sós-kekszre !
TörlésFinomak ezek a sajtos falatkák sok lehet ebből a mennyiségből! Nagyon guszta!
VálaszTörlésÉs nem is a megfizethetetlen kategória + el is áll - míg meg nem eszed... :-)
TörlésNagyon jól néz ki, én is szeretem, de nem ajánlott a cukrom miatt.
VálaszTörlésA házi sokkal finomabb, mint a "bóti"! :)
Régebben én is sütöttem majdnem minden ünnepi alkalomra, a család is nagyon szereti.
Én most már elég ritkán sütök, de néha a magam örömére megengedek ilyesmit. Többnyire van "tartalék" édes keksz-félém is és ha rákívánok, hát eszegetek belőlük.
Törlés