...vagy minek nevezzem. Mert nem palacsinta, szóval olyan "lepényke"...
Váratlanul kaptam egy szakajtó almát, s volt közöttük, hibás is, amit már nem nagyon lehet/érdemes tárolgatni. Kidobni semmit nem szokásom, ezzel is kezdeni kellett valamit.
Én még almát sosem fagyasztottam le, gondoltam kipróbálom, milyen lesz ? Lereszeltem a kishibásakat, tálcára terítettem és lefagyasztottam a múlt héten. Ma elővettem belőle egy darabot és sütöttem egy csoda finom almás lepénykét.
Gyorsan ment, jó volt, ez a receptje:
(Minden csak olyan „gondolom formán” lett összerakva, mennyiségeket nem tudok írni…)
A reszelt almát összekevertem tejjel, tojással, zabpehellyel, darált földimogyorót, len- és szezám magot tettem bele, és egy kevés fahéjat.
Kevés cukrot is szórtam rá a végén – és egy tartalmas leves után, pompás ebéd lett belőle.
Almát még én sem fagyasztottam, de ezek szerint bevált. Finom lehetett a lepénykéd, hiszen minden földi jót beletettél 😊.
VálaszTörlésAzért az alma lefagyasztva nem olyan, mint frissen, de erre a célra, vagy így felhasználható volt. Ha ne dolgozom fel, pár napom belül kidobhattam volna. Sajnáltam.
TörlésÉn lereszeltem és kidunsztoltam az efféle almákat. A kétéves olyan mint a frissen reszelt - Helga
VálaszTörlésNem puhult meg nagyon ? Nekem a lefagyasztott-felolvasztott is kissé puha volt. Igaz, én a "rendes" almás pitéhez az almát nem dinsztelem meg, csak lecukrozom, állni hagyom, kicsavarom, és máris mehet a tésztába. Valahogy nem kedvelem, amikor olyan "tötty" az alma.....Mindegy végülis, miképp teszi el az ember - mert kidobni kár.....
Törlés