Egy kis változatosság. Szálljak csak le az űrből a konyhaasztal mellé.....
Szeretem a kelkáposztát. Főzeléknek is, frankfurti levesnek is már máskor is csináltam, de mert régen ettem, most újra sorra került a rántott-töltött változat:
Tehát a nagy kel-levelek erét kivágom, forró vízben cseppet megpuhítom, kiszedem, lecsöpögtetem. Egyesével tálcára téve, hosszában félbe hajtva nyugodtan le is fagyasztható és bármikor előkapható. (Reggeltől délig felolvad annyira, hogy tölthető legyen.)
Aztán a félbehajtott levelekre jó esetben egy ujjnyi sonkás felvágottat esetleg sajtot teszek, de csak úgy magában (összegöngyölgetve, panírozva) is igen finom.Ezután felcsavarom, egy fogpiszkálóval rögzítem, és panírozom. Ha marad tojás a panírozás után, abba kevés morzsát és jó sok magot (len és szezám) teszek, majd pomposnak azt is kisütöm, a kelkáposzta tekercsekkel együtt.
Én még nem ettem hozzá salátát, de pl. fejes, vagy akár uborkasalátával is el tudom képzelni. Egyszer kevés vegetás tejfölt csepegtettem a tetejére, azzal se volt rossz.
Próbáljátok ki, biztos vagyok benne, ízleni fog !
Finom lehet töltve is még úgy nem próbáltam csak simán rántva! Váljon egészségedre!
VálaszTörlésPróbáld ki - szerintem töltve is finom.
TörlésÉn eddig csak rakottan és főzelék formájában csináltam. Ki kell próbálnom ezt is! :) Finom lehet. :)
VálaszTörlésVéleményem szerint nem fogsz csalódni.
Törlés