…hát sütöttem én magamnak. Nem mestermű, de már annyira
kívántam valami ilyesféle édességet, hogy – mivel a napokban ebédvendégem is
volt – elhatároztam csinálok egy „rendes” tortát magamnak. Pardon, magunknak….
Amennyire nem szép, hát annyira finom – persze már ha valaki
szereti a karamell ízt. Én imádom. A tészta egyszerű piskóta, félbevágás után
kicsit meglocsolva rumos-cukros tejjel, hogy ne legyen száraz.
A krémhez használtam szűken mért fél liter tejet, amiben
felfőztem a csak a mocskos kapitalista
nyugaton vásárolható Oetker karamell pudingot.
(Tényleg, a finomságok miért nem kaphatók itt is, ha már annyira Eu
barátságban vagyunk ? Majd mindjárt írok még valamiről… )
Szóval amikor a puding kihűlt, felvertem egy 2 dl-es Milkland
tejszínt jó keményre, de a biztonság okáért még egy kis habfixálót is adtam
hozzá (csak hogy legyen benne valami „e” is), majd leturmixoltam darabosra egy maréknyi diót és mindezeket
összekevertem. A krém felét a két tortalap közé, a többit a tetejére/oldalára
kentem és máris kész volt. Díszíteni
aztán már bármivel lehet.
A másik zacskót Franciaországból hozta barátnőm és sajnálatos módon egy szempillantás alatt
felzabáltam – mert elmondhatatlanul finom volt ! Egyszerűen elfelejtettem a
kész habról képet csinálni. Ezt nem kell főzni, csak habbá verni. Nem tejjel, hanem tejszínnel vertem fel – hát
legszebb álmaim közé sorolom azt az élményt....
Írtam is rögtön a magyar Oetker lerakatnak, hogy ugyanmá’
miért csak a gazdag rokonoknál kapható ilyesmi – és persze jött is valami
udvarias, abszolút közömbös válasz, hogy ezt egyelőre itt még nem….Valami ilyesmit írtak
akkor is, amikor 2 éve az után érdeklődtem, hogy Szlovéniában miért lehet kapni
mogyoró, meg málna pudingot, nálunk meg miért nincs ?
Végülis tényleg nem értem… Ez valami büntetése ennek a bunkó
magyar népnek ? (Lehet, hogy megérdemeljük?)
Na, szóval a torta finom volt. És igenis fogok sütni
legközelebb is csak magamnak, ha megkívánom.
Tán jövőre…
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!-e szép napon!Még sok- sok ilyen finomságot!
VálaszTörlésNagyon jó és finom, névnapi torta lett belőle. További derűs, és kellemes őszi napokat!
VálaszTörlésKöszönöm a jókívánságokat !
VálaszTörlésMúltmentő, biztos ízlett volna, ha meg tudtad volna kóstolni. :-)
Szerintem a szállítási költségekkel függ össze, nekik is érdekük eladni, de ha messze gyártják, nem éri meg Magyarországon is teríteni.
VálaszTörlésZ.
A pudinghoz én rámát keverek habosra, még nem próbáltam tejszínnel, azt mellé tálalom...már ha telik rá. Nagyon finom lehetett, szeretem a karamell ízét... tejjel sokszor készítek magamnak reggelit. Bizony elmondhatom a mi időnkben amikor gyerekek voltunk nem volt divat és pénzünk sem, hogy tortát kaptunk volna...most is én szoktam ajándékba készíteni...
VálaszTörlés