Holnapra,
a családi ünnepre készíttettem egy ananásztortát, amit a családom is, én is
szeretünk. Nem receptes-könyvből csinálom soha, fogalmam nincs, valójában a
"rendes" ananásztortát miképp kellene, de leírom az enyémet - ha már
kóstolót nem tudok küldeni belőle nektek.
Így néz
ki:
Tehát 8
tojásból készítek egy szép piskótát. A mostani annyira jól sikerült, hogy
majdnem elrepül, oly könnyű, laza lett a tésztája.
Ehhez a
nagy adaghoz kell 7 dl folyadékból és két tejszín ízű Oetker pudingporból
főzött krém. A folyadék: 2 doboz konzerv ananász leve + tej. Az arányokat nem
írom, mert az ananászlé mennyiségétől függ a hozzáadandó tej mennyisége. (Leszűröm
az ananászkockákat előbb, majd a levéhez teszek még annyi tejet, hogy 7 dl
legyen.)
2 evőkanál
cukrot adok hozzá (nem szeretjük a túl édes tortákat). Amikor a puding megfőtt,
hozzákeverek (még melegen) 25 dk Ramat-t. Ezt a masszát hagyom teljesen
kihűlni.
A két
doboz ananászból kiveszek egy maréknyit, ezt egész apróra összeaprítom.
Beáztatok egy jó nagy adag (5-6 púpos evőkanál) mazsolát rumba – ezt előző nap
szoktam, hogy a szőlőszemek jól megszívják magukat. Ezt a kettőt összekeverem.
Amikor a
tészta is, a krém is teljesen hideg, félbe vágom a tésztát, mindkét belső felét
megkenem krémmel, és az alsó lapra ráteszem a mazsolás-rumos ananászdarabkákat.
Ezután ráborítom a tetejét és körbekenem a krémmel. Jó vastagon jut ebből a
mennyiségből mindenhová. A tetejére pedig a konzerv megmaradt ananászkockáit
teszem.
Egy adag
tejszínhabbal, de anélkül is nagyon fincsi sütemény. Próbáljátok ki !
Csodás torta! Utólag is boldog szülinapot! Berni
VálaszTörlésÉs ráadásul finom is ! :-) Köszönöm a gratulációt !
Törlés