Nem tudom az idejét, mióta sütöm a kenyeremet. Húsz éve már biztos megvan.
Írtam is róla néhányszor. De most, az elmúlt napok kissé negatívra sikerült bejegyzései után próbálok valami kellemesebb témával előjönni....
Általában ugyanolyan anyagokból állítom össze, 2/3-ad búzaliszt 1/3 teljes kiőrlésű rozsliszt + magok minden mennyiségben és változatban. No meg az élesztő, a víz és SÓ ! - ez utóbbit kifeledni megbocsáthatatlan bűn. Ehetetlen lesz a kenyér ( megtörtént már).
Általában ugyanolyan anyagokból állítom össze, 2/3-ad búzaliszt 1/3 teljes kiőrlésű rozsliszt + magok minden mennyiségben és változatban. No meg az élesztő, a víz és SÓ ! - ez utóbbit kifeledni megbocsáthatatlan bűn. Ehetetlen lesz a kenyér ( megtörtént már).
Ma gondoltam
egyet, elhatároztam, sütök egy olyant, amiben nincs rozsliszt ill. magok - csak a tetejére szórtam egy keveset dekorációnak. És
kicsit más formájúra és csináltam, mint ahogy szoktam. Hát olyan sikerem volt
(saját magamnál) – hogy meglehet, most egy darabig ilyent fogok készíteni ! :-
)
Megkelve, sütés előtt |
Megsülve |
Megkóstolva...mondhatom mennyei lett !!!!! |
Szép lett a kenyérkéd! Egészségedre!
VálaszTörlésA kép alapján is jónak érződik.
VálaszTörlésmajdnem azt írtam,hogy "költői !" :-)
Nagyon ízlésesen néz ki, igazán küldhetnél fénypostával egy kóstolót... :-D
VálaszTörlésÖrülnék a receptednek, hogy csináltad pontosan?
Légy szí, írd le a receptet! Megpróbálnám, mert a kép láttán összefutott a nyál a számban.
VálaszTörlésNagyon csinos!:) Szinte látom, hogy finom!:D Gratula.
VálaszTörlésKöszönöm a dicsérő szavakat ! :-)Jól jöttek....
VálaszTörlésKavics, PZS küldöm a receptet.