2015. április 11., szombat

Kenyérke


Nem tudom az idejét, mióta sütöm a kenyeremet. Húsz éve már biztos megvan.
Írtam is róla néhányszor. De most, az elmúlt napok kissé negatívra sikerült bejegyzései után próbálok valami kellemesebb témával előjönni....
Általában ugyanolyan anyagokból állítom össze, 2/3-ad búzaliszt 1/3 teljes kiőrlésű rozsliszt + magok minden mennyiségben és változatban. No meg az élesztő, a víz és  SÓ ! - ez utóbbit kifeledni megbocsáthatatlan bűn. Ehetetlen lesz a kenyér ( megtörtént már).
Ma gondoltam egyet, elhatároztam, sütök egy olyant, amiben nincs rozsliszt ill. magok - csak a tetejére szórtam egy keveset dekorációnak. És kicsit más formájúra és csináltam, mint ahogy szoktam. Hát olyan sikerem volt (saját magamnál) – hogy meglehet, most egy darabig ilyent fogok készíteni ! :- )


Megkelve, sütés előtt
Megsülve

Megkóstolva...mondhatom mennyei lett !!!!!

6 megjegyzés:

  1. Szép lett a kenyérkéd! Egészségedre!

    VálaszTörlés
  2. A kép alapján is jónak érződik.
    majdnem azt írtam,hogy "költői !" :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ízlésesen néz ki, igazán küldhetnél fénypostával egy kóstolót... :-D
    Örülnék a receptednek, hogy csináltad pontosan?

    VálaszTörlés
  4. Légy szí, írd le a receptet! Megpróbálnám, mert a kép láttán összefutott a nyál a számban.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon csinos!:) Szinte látom, hogy finom!:D Gratula.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a dicsérő szavakat ! :-)Jól jöttek....
    Kavics, PZS küldöm a receptet.

    VálaszTörlés