Nagyon visszafogtam magam az édességek (liszt, cukor) terén, sütit se készítettem nagyon régóta. Most viszont csináltam egy nagy adagot, ezt aztán el lehet majszolgatni minimum újévig. Ez a süti egyszerű és ha elég sokat csinálsz belőle, meg ha nem falod fel egy hét alatt, akkor jó sokáig kitart/eláll.
(Az alábbi receptnek én most a háromszorosát sütöttem, ez 3 nagy tepsinyi mennyiség lett.)
Egyébként nálam két néven is szerepel, az egyik neve az, ami megmagyarázza, hogy miből áll, az a "müzlis süti" - a másik neve: amerikai sütemény. Ugyanis hajdanában az egyik kolléganőm Amerikában tanuló lánya hozta és terjesztette el a munkahelyemen. (Atyaég, most számolom, ezek szerint minimum 25 éve sütögetem ezt a sütit. Szóval nálam/nálunk sikere volt/van.)
Müzlis,
vagy amerikai süti
30 dk.
zabpehely
15 dk.
liszt
10 dk.
cukor
2 cs.
vaníliás-cukor
1 cs.
sütőpor
csipet só
Ízesítés: kakaó,
dió, kókuszreszelék, mogyoró, mazsola, vagy ami még eszedbe jut …
(Ezeket az
anyagokat száraz állapotban egyenletesen elkeverni.)
Majd:
15 dk. vaj
/Rama/
3 egész
tojás
Jó alaposan
összegyúrni a masszát, majd egy evőkanálnyit kiszedni belőle, gombóccá
gömbölyíteni, majd ellapítani a két tenyered közt.
Vajazott,
lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, szárítva/lassan/ sütni.
Fém
sütis-dobozban sokáig eláll.
(Tudom, ez
valahol régebben már felkerült a blogba, de hátha nem olvasta mindenki, vagy
nincs kedve visszakeresni.... )
Összekeverve |
Szétlapítgatva |
Készre sütve |