Minden.
Leszámítva az időjárást, mert a nap folyamán ötször eredt el az eső.
Szerencsére mindig tető alatt voltunk.
Sós stangli
60
dk. liszt
20
dk. ZSÍR !! (vajjal, margarinnal nem jó!)
2
cs. sütőpor
1
nagy poharas tejföl
2
tojás sárgája
1
evőkanál só
Összegyúrni,
kisujj vastagságúra nyújtani, tetejét a megmaradt tojásfehérjével megkenni, köménymaggal
(esetleg más magokkal) megszórni,
csíkokra vágni, sütni.
Megenni.
Majd
egy újabb adagot készíteni, mert az első túl gyorsan elfogyott….
Müzlis süti
30 dk. zabpehely
15 dk. liszt
10 dk. cukor
2 cs.
vaníliás-cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
Ízesítés: kakaó,
dió, kókuszreszelék, mogyoró, mazsola, mindenféle magok (napraforgó, len,
szezám) vagy ami még eszedbe jut …
(Ezeket az
anyagokat tetszés szerinti összeállításban, száraz állapotban egyenletesen
elkeverni a liszttel.)
Majd:
15 dk. vaj /Rama/
3 egész tojás
Jó alaposan
összegyúrni a masszát, majd egy
evőkanálnyit kiszedni belőle, gombóccá gömbölyíteni, majd ellapítani a két
tenyered közt.
Vajazott,
lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt
tepsiben, szárítva/lassan/ sütni.
Fém sütis-dobozban
sokáig eláll.
Guszta... Akkor megint sikerült elfáradni is, és egy kis családi összejövetelen is részt vettél..Addig sem voltál egyedül...
VálaszTörlésTényleg jó volt minden - csak az idő nem.
TörlésDe végülis fedél alatt voltunk....
Hát ez a stangli, ez megmozgatta a szívemet! Kösz! Ha még emlékszel rá, ( és miért ne emlékeznél?) írd le gyermekkorom kedvenc, zsírban kisütött FRISZENE HOSE receptjét! A cm vastag, 6x6-os darabot anyám 2-3 helyen, párhuzamosan bevágta,majd összekuszálta, egymásba csavarta.Bő zsírban sütötte, porcukrozta.
VálaszTörlésSzerintem te a csörögére gondolsz ! ?
Törlés(A friszene hose elnevezést nem ismertem)
Itt az én receptem:
½ kg liszt
1 cs. sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg margarin
2 egész tojás
1 csipet só
3 ek tejföl
+ olaj (a sütéshez)
Ahogy olvastam én is a csörögére gondoltam...Ez igen finom, de ha élesztővel van készítve, az is eteti magát...
TörlésJövő farsangkor kipróbálom :-)
TörlésVajon miért csak farsangkor süt fánkot az ember ?
Örülök, hogy kimozdultál! Egy keresztelő igazán szívmelengető tud lenni.:) Finomakat sütöttél, s köszönöm és is a csöröge receptet, ezer éve nem ettem! Nem biztos, hogy megvárom a következő farsangot... Ki írja azt elő, hogy csak akkor lehet ilyet enni?:) Jó, hát vannak szokások, kétségtelen.
VálaszTörlésEgy keresztelő mindig kedves program.:) Finomakat sütöttél és remélem jól érezted magad! A csörögét külön köszönöm én is, gyerekkorom óta nem ettem. Ki fogom próbálni, bár lehet, hogy már túl olajos lesz...:)
VálaszTörlés