Nem akarok gasztro-bloggá alakulni, de az a helyzet, hogy még tart az őszi
eltevős-szériám, igaz, most már csak a birs van hátra.
Tegnap délután a
káposztasavanyítással szórakoztam. Már miért ne írhatnék erről ? Nem lehet
folyton képkiállításokon lenni, a fejemet és a hasamat egyaránt szeretem jól
tartani….
Három szép nagy
káposztát vettem - 90.- Ft/kg-ért, s nem hiszem, hogy ennél lesz
olcsóbb. A zömét legyalultam, a maradék részeket a robotgéppel felaprítottam,
megdinszteltem, fűszereztem, azok már kiadagolva a mélyhűtőben vannak. Pompásan
lehet majd káposztás tésztához, réteshez, vagy palacsintához használni.
A savanyú káposztámat a hagyományos módon sózva tettem el –
remélem rendben lesz, a leterhelést biztosító nylonzacskó is ki fog
tartani…(Volt egy év, amikor elszakadt és tönkrement a káposzta a belefolyt
víztől. A 3 rétegű nylonzacsiban ugyanis a káposzta lenyomásához és
légtelenítéséhez szükséges terhelésként, víz van…)
Míg gyalultam, el is gondolkodtam: vagy tényleg
megöregedtem, vagy egyáltalán nem könnyű munka ez. Elfáradtam mire a végére
értem a mára betervezett feladatoknak.
Ezzel a gyaluval jobb dolgozni, mint a "rendes" káposztagyaluval...
Emlékszik valaki még a jó kis NDK gyártmányú, RG 25-ös robotgépre ? Nem volt, nem is lesz ennél jobb ! Minimum 25 éves, de lehet, hogy öregebb...Semmi pénzért nem adnám oda senkinek !
Erre még ráteszem a vödör patentos fedelét és kész. Már csak idő kell hozzá...
tetszik a blogod:D
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Jó pihenést !
VálaszTörlésLehetőleg mértékkel nézz tv-t (híradók) vagy olvass újságokat... Bár "mindegy "- előbb-utóbb amúgy is megérezzük mindazokat, amiket bejelentettek...