2010. július 29., csütörtök

Homokozó

Megmutatom a nem pécsieknek és a nem kíváncsi pécsieknek az Árkádban látható „Homokcsodákat” – melyeket művészetileg talán nem minősítenék, s melyek eredetileg így voltak beharangozva: „ Európa 7 legnagyobb mestere fogja készíteni a több méter magas homokszobrokat.”
( http://www.arkadpecs.hu/oldalak/sandcity ) Homokból vannak, ez igaz, és elég nagyok, ahhoz képest, hogy homokból készültek. Bizonyára sokat dolgoztak rajta az alkotók – de keringtek már a világhálón diasorok ezeknél különb homok-szobrokról is. Hát nekünk ilyen jutott és pont. Egy kivétellel az összes szobrot megmutatom az alábbi képeken. Ha valaki kíváncsi arra, amit kihagytam, hát menjen el én nézze meg ! (Megsúgom: nem érdemes csak ezért elmenni!)


4 megjegyzés:

 1. Most csak nagyon röviden ( ... bár minek "izgulok" én ?- majd megérkeznek "vendégeim"- amikor... csak nem fogok "tűkön ülni" (?) - és várni őket ?.... ne bonyolítsam.
  Szóval : (állítólag)Európa (?) 2 leghíresebb (homok) szobrásza ?- és ilyesmik... ( már láttam a kezdetet is - meg kb. a végét is ) - aki (esetleg nem - azoknak)
  Így kezdődött ? és ez lett belőle :
  Ilyen lett
  Bocs' - de én pl. olvastam egy "glosszát" (?) ÚDN-ben... hogy egy kisgyerek mit súgott oda a szülőjének ?--
  (Nem írnám ide !) - mert (talán) nem az a jellemző- stb.
  ********************************

  VálaszTörlés
 2. ( -és bocs' - mindenkitől !- mert "nem védem a mundért!"-ill. SEMMI KÖZÖM (senki) magánéletéhez... ki,mit csinál...és mit küldözget...a neten - stb.) ma (csütörtök) kb. 12-14 e-mailt (pps?) kaptam... és (valahogy) mindegyikből csak az "dől" (?) - hogy mi minden van a "világban?" - bizonyára... de ne bízzad el magad...) rajtad kívül... én még senkitől nem kaptam ( I.félév óta) olyan "hírt", hogy "Hé,paraszt!- láttad-e ezt-vagy azt...) - miközben hangsúlyozom...én ugyan egyetlen helyen sem voltam... (és nem hinném, hogy elmennék bárhová is) - de mindez egy egészen más téma . (lehet(ne)
  ******************************
  Természetesen bocs' - ne vegye magára "az", akinek nem inge ! "
  ********************************* Írtam volna (?) - homokról jutott eszembe... (bár már befejeződött)
  Google = Sopianae Világpor (?) - Dóm :- altemplomban - fotók (valahol) a neten.
  **********************************

  VálaszTörlés
 3. (péntek) becs' szó (szándékosan) nem keresem a negatívumokat... (ill.péntek van!-és akkor Tv magazin ? ill. bele-belenéztem a mai újságomba a neten - és a pécsi témákon "akadt meg" a szemem.)
  Schaár Erzsébet/Utca
  És esetleg ez az egyik (leg)tartalmasabb blog :
  Az Utca fotói
  (Cikket figyelmesen elolvasni, mert lehet,hogy "teremőrt" kell szerezni...)
  *********************************

  VálaszTörlés
 4. Ezek aztán jól kihomokozták magukat.
  Ideális környezet, gondolom légkondis, látom a spricniket amivel az állandó nedvesítést végzik, azért hogy ne hogy elfujja :-)))a szél a homokszemeket.
  Aranyosfodorka a szándékot értékeld
  az nem számít hogy mindez hogyért-mennyiért tették és milyen művészi fokon. Különösen az általad nem illusztrált párosra. Egyetértek!

  VálaszTörlés