2013. április 4., csütörtök

Olvasni - nézni - gondolkodni


 
Nem túl gyakran, de néha be-benézek a múlt-kor oldalára. Sokszor találok itt érdekességeket.  Tegnap este ezt találtam, ha esetleg érdekel valakit:

Őszintén bevallom én cseppet sem bánnám, (mint azt már többször kifejtettem) ha  a világvége bekövetkezne, de csak az esetben, ha a Föld mint olyan, megmaradhatna, s egy kisebb közösség mégis kapna esélyt az újrakezdésre. Hogy képesek lennének-e igaz, jó ember módjára élni, s felépíteni egy új világot ? Azt nem tudom…. De jó lenne….

Ez meg egy video..... azt hiszem különösebb megjegyzést nem kell hozzá fűznöm. 


1 megjegyzés:

  1. Én is őszintén beismerem, nem különösebben érdekelnek a világvégével kapcsolatos jóslatok. Ami azt illeti, eddig még egyik sem vált valóra... ill. szokásom mondani,hogy valamiben amúgy is meg kell (meg fogunk) halni, fizikálisan ill. életkorom miatt pedig nem szeretnék egy "világvége" túlélője lenni.Gondolom elégé macerás lenne.
    Nem tudom,ki hogy' van vele, valamivel jobban érdekel(ne) a jövőkutatás ! - meg is lepett, hogy kies hazánkban is foglalkoznak ezzel (?) - Ha a Google keresőbe írjátok, hogy Galántai Zoltán jövőkutató - ott esetleg pár dolog olvasható. ( Nem a sci-fi könyveire értve)
    Arra a kérdésre,hogy az esetleg életben maradók képesek lennének-e egy jobb világot (?) létrehozni : egyes jövőkutatók szerint nem változnak az általános emberi jellembeli jellegzetességek, (-bár ez összefüggésben állhat a külső környezettel-)Vagy : az evolúcióban nem szükségszerű az előnyös változás ! Még ha adott is a lehetőség a kialakulására,nem szükségszerű a megjelenése.

    VálaszTörlés